- Διαφήμιση -

Αν σε τρελαίνει το τρίξιμο των δοντιών ή ο τρόπος που τρώει ο διπλανός σου, τότε είναι πιθανό να πάσχεις από μισοφωνία (Σύνδρομο επιλεκτικής ευαισθησίας στον ήχο). Είναι η κατάσταση κατά την οποία το άτομο ενοχλείται από συγκεκριμένους θορύβους, νευριάζει ή του προκαλούν αηδία.

Οι επιστήμονες δεν παραδέχονται πλήρως την ύπαρξη της μισοφωνίας, αν και πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως υπάρχει μια συσχέτιση του ακουστικού συστήματος με το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου που συνδέεται με τα συναισθήματα, όπως εξηγεί ο Δρ. Λέρνερ, καθηγητής της ιατρικής στο NYU Langone.

- Διαφήμιση -

Το 2013 μια ολλανδική μελέτη προσδιόρισε ως συχνότερα ενοχλητικούς ήχους, εκείνους που κάνουμε όταν τρώμε, της αναπνοής και των χεριών. Υπάρχει επίσης περίπτωση η μισοφωνία να συνδέεται με προβλήματα ψυχικής υγείας όπως είναι το σύνδρομο του μετατραυματικού στρες.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, αφού συνειδητοποιήσεις ποιος ήχος σε ενοχλεί, να κατανοήσεις τους λόγους που σε ενοχλεί τόσο πολύ και να προσπαθήσεις να τιθασεύσεις τις αντιδράσεις σου. Στην αρχή μπορεί να μην το αντέχεις, στη συνέχεια όμως δεν θα σε ενοχλεί καθόλου!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ