Με 6,5 TBS πόντους, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα για όλη την παρέα.

Υλικά για 6 άτομα

350 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλ. ανθότυρο σε τρίμματα

2 μεγάλα αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 φλ. φρέσκο γάλα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένo

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φέτες ψωμί του τοστ

125 γρ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1 Βουτύρωσε 1 πυρίμαχο ταψί. Βράσε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και στράγγιξέ τα καλά.

2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο. Πρόσθεσε ½ κ.γ. αλάτι, τρίψε πιπέρι και πασπάλισε την πάπρικα. Ρίξε και τα ζυμαρικά και ανακάτεψε.

3 Στο μπλέντερ χτύπησε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτύπα.

4 Μοίρασε το μείγμα στο πυρίμαχο, πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και, τέλος, μοίρασε τα ψίχουλα.

5 Ψήσε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180oC για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Άφησε να σταθεί λίγο και σερβίρισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ