- Διαφήμιση -

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως το μυαλό σου είναι αδύνατο να δεχτεί νέες πληροφορίες. Είναι λογικό, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρα οι δραστηριότητες σου είναι πολλές. Δες τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις update στο μυαλό σου!


Διάβασε ένα βιβλίο

- Διαφήμιση -

books_five_shutterstock_110298509

Ερευνητές από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το συστηματικό διάβασμα βιβλίων αποτελεί μία από τις τρεις πιο σημαντικές πνευματικές δραστηριότητες που μπορούν να διατηρήσουν ακμαίες τις πνευματικές λειτουργίες σε προχωρημένη ηλικία. Λειτουργίες, όπως η μνήμη και η ικανότητα σκέψης μειώνονται κατά 48% πιο γρήγορα στα άτομα που δεν χρησιμοποιούν αρκετά τον εγκέφαλό τους, π.χ. διαβάζοντας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Πιες νερό

glass-of-water

Για να ενισχύσεις την ταχύτητα με την οποία λειτουργεί ο εγκέφαλος σου σε συνθήκες πίεσης. Σε μελέτη εθελοντές που ήπιαν τρία φλιτζάνια νερό αμέσως προτού υποβληθούν σε τεστ το οποίο ήταν σχεδιασμένο για να μετρήσει τις γνωστικές τους λειτουργίες, το ολοκλήρωσαν κατά 14% πιο γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Λύσε το μυστήριο

box-1000x1000

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να θυμηθούν τα χρόνια που ήταν παιδιά. Αυτό λέγεται αμνησία και είναι το αποτέλεσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του ιππόκαμπου, της περιοχής δηλαδή που ελέγχει την μακροπρόθεσμη μνήμη. Όταν είμαστε πολύ απασχολημένοι με πνευματικές δραστηριότητες από παιδιά, καθώς μεγαλώνουμε ο εγκέφαλος ξεχνάει σε ποιο σημείο έχει αποθηκεύσει τις αναμνήσεις μας και έτσι δεν μπορεί να τις ανακαλέσει.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ