- Διαφήμιση -

Η επιστροφή της στον εκδοτικό χώρο, η θετική ενέργεια, το απολαυστικό αδυνάτισμα, η εμμονή με τα σοκολατάκια! Η διευθύντρια του The BODY μοιράζεται όλα τα μυστικά της!

Μετά τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο τρώμε μαζί σε ένα βιολογικό εστιατόριο στο Κολωνάκι, όπου παραγγέλνει πρώτο, κυρίως και γλυκό. Γνωστή… γλυκατζού και λάτρης της σοκολάτας, τρώει απολαμβάνοντας κάθε της μπουκιά, χωρίς ενοχές. Την ρωτώ πώς τα καταφέρνει, εκτός από το καλό DNA, να διατηρεί αδύνατο και σέξι το σώμα της. “Δεν στερούμαι τίποτα”, μου απαντά. Τόσο αφοπλιστικά απλό. Ο τρόπος που ζει και κινείται είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για μια γυναίκα που σέβεται το σώμα της. Δηλώνει “συλλέκτης εμπειριών” και πιστεύει ότι το καλό που προσφέρεις σου επιστρέφεται, γι’ αυτό προτιμά να σκέφτεται μόνο την καλή πλευρά ζωής: την πιο φωτεινή και την πιο πρόσχαρη. Και τελικά, κάθε φορά που ανοίγεις κουβέντα μαζί της καταφέρνει ακριβώς αυτό: να σου μεταδώσει την αισιόδοξη στάση και την αγάπη της για τη ζωή.

- Διαφήμιση -

Από τη Φίλια Μητρομάρα

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφεις στα περιοδικά wellness με το The BODY που εστιάζει στη διατροφή, την υγεία και την ομορφιά. Γιατί;

Νομίζω ότι δεν είναι αρκετό να μοιραζόμαστε μόνο τη θεωρία μας ή την άποψή μας με τον κόσμο, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δίνουμε οι ίδιοι το καλό παράδειγμα με τον τρόπο ζωής μας. Θεωρώ ότι ο τρόπος που ζω και κινούμαι όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας λόγος να πειστεί κανείς ότι αυτά που γράφουμε στο περιοδικό και αυτά που του προτείνουμε ως εύκολες λύσεις για να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο είναι κάτι που έχω ήδη εφαρμόσει και έχω ήδη αποδείξει ότι πραγματικά αποδίδει. Μέσα από το The BODY θέλω να μοιραστώ όλα αυτά που ξέρω εγώ και οι συνεργάτες μου με τον κόσμο, για να τον βοηθήσουμε να κάνει τη ζωή του καλύτερη.

Δηλαδή, αυτά που γράφεις στο περιοδικό είναι πρώτα δοκιμασμένα από την ομάδα του περιοδικού και από εσένα την ίδια;

Ναι, δεν θα τολμούσαμε να γράψουμε ποτέ κάτι διαφορετικό! Επίσης, αυτό που θέλουμε να περάσουμε στο αναγνωστικό κοινό είναι το εξής: όχι πια δίαιτες στερητικές και μίζερες. Το αδυνάτισμα πρέπει να είναι τρόπος ζωής, απολαυστικός και όχι καταναγκαστικός.

DSC_3955

Είναι γνωστό ότι είσαι fan του beach volley και ότι τρέφεσαι υγιεινά… Όλο αυτό είναι ένας τρόπος ζωής στον οποίο πιστεύεις ή το κάνεις μόνο για την εικόνα σου;

Η εικόνα είναι το τελευταίο που με απασχολεί και θα με ενδιέφερε. Σίγουρα, όλοι θέλουμε να αρέσουμε, να έχουμε μια ευχάριστη εμφάνιση και παρουσία, γιατί έτσι δίνουμε θετικά vibes και στους άλλους, αλλά κυρίως πρέπει να βρίσκεσαι και σε μια ευχάριστη εσωτερική κατάσταση – αυτό το πετυχαίνεις μόνο όταν φροντίζεις και σέβεσαι το “όχημά” σου, που είναι το σώμα σου. Δεν μπορείς, δηλαδή, να διεκδικήσεις την ομορφιά σε ένα σώμα μη υγιές. Αυτά όλα, δηλαδή η ομορφιά, η υγεία και η ευεξία, πάνε μαζί, είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Δεν μπορείς να δεις ωραίο έναν άνθρωπο ο οποίος νοσεί στο σώμα. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίζεις πάντα να έχεις ένα σώμα ακμαίο για να μπορείς να διεκπεραιώνεις όσα η ζωή αξιώνει από εσένα. Δεν γίνεται το “όχημά” σου να… ζορίζεται στην ανηφόρα και εσύ να θέλεις να ανεβάσει ταχύτητα· είναι αδύνατον.

Με τόσες πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και καθήκοντα, πού βρίσκεις το χρόνο να φροντίζεις τον εαυτό σου;

Ό,τι αγαπάς βρίσκεις χρόνο να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Αυτό είναι το motto στη ζωή μου. Σε ό,τι αφορά το χρόνο και την άσκηση, δεν πηγαίνω να κάνω προπόνηση beach volley, για παράδειγμα, επειδή θα μου προσφέρει καλύτερο σώμα, αλλά επειδή εκείνη την ώρα νιώθω ευτυχισμένη. Το κάνω γιατί, τελειώνοντας την προπόνηση, νιώθω ότι έχω εκτονωθεί, ότι έχουν φύγει οι τοξίνες όχι μόνο από το σώμα μου αλλά και από την ψυχή. Είναι το αντικαταθλιπτικό μου. Επίσης έχω περιορίσει αρκετά τα γαλακτοκομικά, δεν τρώω έτοιμες, συσκευασμένες τροφές (προτιμώ να ψωνίζω από τη λαϊκή παρά από τα ράφια). Προσπαθώ, επίσης να αποφεύγω προϊόντα με γλουτένη.

Αυτή η τρέλα με τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι και λίγο μόδα;

Όχι, δεν είναι καθόλου ζήτημα μόδας. Ξεκίνησα να αποφεύγω τη γλουτένη όταν έκανα κάποιες εξετάσεις και διαπίστωσα ότι δεν μου έκανε καλό.

Σε έχω δει να… τρως όλο το φαγητό σου. Πώς καταφέρνεις και παραμένεις τόσο αδύνατη;

Δεν είναι ένα μυστικό, είναι μια στάση ζωής γενικότερα. Όταν θα βγω για φαγητό, θα φάω κανονικά ό,τι θέλω, δεν θα στερήσω τον εαυτό μου, αλλά την άλλη μέρα θα προσέξω και δεν θα φάω τόσο πολύ. Φροντίζω, δηλαδή, να έχω μια ισορροπία γενικώς στα γεύματα μου: εξισορροπώ τη μικρή ατασθαλία της μίας ημέρας με πιο υγιεινές θερμίδες την άλλη μέρα. Αυτή τη στάση ζωής θέλω να περάσω και στο The BODY: να μπορείς να φας ό,τι θέλεις, χωρίς να στερείσαι, ακολουθώντας όμως μια μέθοδο που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις απολαυστικά. Επίσης ακολουθώ τον “κανόνα του κιλού”. Μόλις πάρω ένα κιλό, κάνω μια μικρή προσπάθεια, π.χ., περιορίζω το βραδινό, βγάζω τα γλυκά από τη διατροφή μου και επανέρχομαι στο φυσιολογικό μου βάρος, στα 52,5 κιλά. Έχω τεράστια αδυναμία στα γλυκά. Το ψυγείο μου είναι γεμάτο σοκολατάκια, τρώω όμως ένα την ημέρα.

Ζυγίζεσαι καθημερινά;

Όχι βέβαια! Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Επίσης, είναι λάθος να είναι κανείς εμμονοληπτικός με το βάρος. Θέλει μια ήρεμη προσέγγιση, να αγαπάμε το σώμα που μας δόθηκε, να το σεβόμαστε και να του δίνουμε την καλύτερη τροφή, γιατί από αυτή θα αποκτήσουμε την ενέργειά μας. Αυτό είναι που θα κινήσει όλη μας την οντότητα. Η ποιότητα της ενέργειας που θα πάρουμε έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, αφού διαφορετικά θα λειτουργήσει το μυαλό σου ή το σώμα σου και θα έχεις άλλη διάθεση και απόδοση αν φας junk food και διαφορετικά αν φας κάτι υγιεινό, π.χ., ένα τοστ ολικής άλεσης με μαρούλι και γαλοπούλα.

Ατασθαλίες κάνεις;

Εννοείται! Και παστίτσιο θα φάω!

Και δεν έχεις ενοχές;

Καθόλου! Οι ενοχές παχαίνουν. Δεν μου αρέσει να στερούμαι.

DSC_4099mikro

Είχες ποτέ πάρει κιλά;

Βεβαίως. Όταν ήμουν στο λύκειο, είχα πάρει 7-8 κιλά. είχα πάει σε μια κατασκήνωση στην Ελβετία με το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και εκεί επικράτησε η ψυχολογία του τύπου “θα τρώνε οι άλλοι και εγώ θα μένω νηστική;” Και λίγο τα λιπαρά βούτυρα, οι μαρμελάδες και οι σοκολάτες, το αποτέλεσμα ήταν να μη με γνωρίσουν οι γονείς μου όταν ήρθαν να με πάρουν από το αεροδρόμιο. Ήμουν σαν πρησμένη μπάλα!

Και πώς τα έχασες;

Μπήκα ξανά στο ρυθμό της κανονικής διατροφής, έκοψα τα παχυντικά φαγητά, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να φάω εδώ, και έκανα κολύμπι, μιας και ήταν καλοκαίρι. Κάπως έτσι επανήλθα στα κιλά μου. Βέβαια, να αναφέρω ότι έχω και καλό DNA: αν κάποιος δει τη μητέρα μου, θα καταλάβει γιατί είμαι αδύνατη. Αν και αυτό πάντα θέλει κάποια δουλειά. Για παράδειγμα, τα κιλά από τις δύο μου εγκυμοσύνες τα έχασα με πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και σχετική στέρηση. Είχα πάρει περίπου 20 κιλά, αλλά τα πρώτα 10-12 τα έχασα αμέσως μετά τον τοκετό. Για τα υπόλοιπα πάσχισα όμως. Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου.

Είσαι γενικά χαρούμενος άνθρωπος. Δεν υπάρχει κάτι που να σε “ρίχνει”;

Προσπαθώ να βγω από το αρνητικό αυτό συναίσθημα, γιατί ξέρω ότι, αν μπω σε αρνητική διάθεση, θα μου επιφέρει και άλλον αρνητισμό και ίσως αυτό στέλνει μήνυμα στο σύμπαν να μου συμβούν και άλλα αρνητικά πράγματα. Δεν θέλω να δημιουργώ τέτοιες συνθήκες στη ζωή μου. Θέλω να δημιουργώ ευχάριστες συνθήκες και νομίζω ότι η θετική σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις. Το καλό έρχεται μόνο όταν το καλείς.

Ποια είναι η σχέση σου με τις άλλες γυναίκες; Σε ζηλεύουν;

Προσωπικά δεν εισπράττω κάτι τέτοιο, αλλά και να συμβαίνει είναι φυσιολογικό, αφού η ζήλια είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να κάνεις κάτι εκτός από το “Πάμε πακέτο”;

Όχι αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα στο μέλλον να κάνω μια εκπομπή υγείας, που έκανα και παλιότερα. Επίσης για την εμπειρία θα ήθελα να πρωταγωνιστήσω σε μια ταινία. Γενικά μου αρέσουν οι εμπειρίες, είμαι συλλέκτης εμπειριών. Σε αυτό το πλαίσιο πήγα και στο “Dancing With The Stars”. Ό,τι φέρει η ζωή, θα το ζήσω και θα το χαρώ, έτσι έχω μάθει να ζω, έτσι είναι το “κύτταρό” μου.

DSC_4045mikro

Ποιο είναι το μυστικό που εσύ και ο Γιάννης μένετε τόσα χρόνια πιστοί στη σχέση σας;

Ένα ζευγάρι παραμένει μαζί όταν ο ένας θαυμάζει τον άλλο – και έχω πολλούς λόγους να θαυμάζω τον άνδρα μου· απ’ ό,τι φαίνεται, και εκείνος εμένα.

Η πιο τρυφερή στιγμή που θυμάσαι από εκείνον;

Όταν γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί, δεν είπε “έγινα μπαμπάς”, αλλά “το κορίτσι μου έγινε μανούλα” – αυτό ήταν πολύ τρυφερό από μέρους του.

Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς σου;

Για το σώμα μου, το μυστικό είναι η άσκηση και η σωστή διατροφή. Έπειτα, φροντίζω το δέρμα μου και το πρόσωπό μου από 18 χρονών, το καθαρίζω κάθε βράδυ και φοράω πάντα την ενυδατική μου.

Τι μεθόδους ή θεραπείες ακολουθείς;

Κάποιες ενυδατικές με προϊόντα χαμηλού μοριακού βάρους, τα οποία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδες. Επίσης, χρησιμοποιώ και μάσκες ομορφιάς, θεραπείες σύσφιξης κ.λπ.

Έχεις δει αποτέλεσμα;

Και βέβαια! Όταν προσέχεις κάτι, θα σου το ανταποδώσει. Δεν γίνεται ένα δέρμα αφρόντιστο να είναι το ίδιο με ένα φροντισμένο δέρμα. Επίσης, φροντίζω να κοιμάμαι πριν από τις 12 τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, γιατί εκείνες τις ώρες ανανεώνονται τα κύτταρα.

Στην εναλλακτική ιατρική πιστεύεις;

Ναι, φυσικά. Πηγαίνω σε ολιστικό γιατρό εδώ και τρία χρόνια, φροντίζω κάποια προβλήματα που έχω, όπως κάποιες φλεγμονές στο αναπνευστικό ή κάποιες τροφικές δυσανεξίες, με διατροφή και έχω δει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τι θα συμβούλευες τις αναγνώστριες του The BODY;

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κανείς να δουλεύει με τον εαυτό του. Θα πρέπει να προσπαθήσουν οι ίδιες για τον εαυτό τους και να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει, το οποίο στο τέλος θα έρθει. Αν δεν προσπαθήσουν οι ίδιες για τον εαυτό τους, να μην περιμένουν από κανέναν άλλο να το κάνει.

 

Φωτογραφία: Γιάννης Βασταρδής

Επιμέλεια: Εύη Ρέτζιου Hair/makeup: Θάνος Μόλος

Βοηθοί φωτογράφου: Έλενα Παρασκευά, Χρήστος Κέδρας

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ