- Διαφήμιση -

Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι ελλιπής στη βιταμίνη του ήλιου. Παρακάτω μπορείς να γνωρίσεις τα συμπτώματα της ανεπάρκειας από τη βιταμίνη D, και διορθώνοντάς τα, τα οστά σου θα σε ευχαριστούν.

Υποφέρεις από κατάγματα

- Διαφήμιση -

Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος έλλειψης βιταμίνης D. Χάρη στη D, το σώμα μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο από τα τρόφιμα. Χωρίς καλά επίπεδα D στο αίμα σου, το ασβέστιο δεν μπορεί να μεταφερθεί στα οστά σου.

Μένεις στην πόλη

Στις περιοχές όπου δεν υπάρχει αρκετός ήλιος, η βιταμίνη D είναι περιορισμένη. Ύστερα από έρευνα βρέθηκε πως το 50% των κατοίκων μιας πόλης έχουν ανεπαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, και 25%, να αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια.

Δεν έχεις διάθεση

Η βιταμίνη ρυθμίζει τη μετατροπή του αμινοξέος τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, που αποτελεί τον νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση. Αν η διάθεσή σου είναι πεσμένη θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα ανεπάρκειας της βιταμίνης D.

Η άσκηση σου φαίνεται βουνό

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη ώστε οι μυϊκές ίνες να αναπτύσσονται και να αυξάνονται, πράγμα που εξηγεί γιατί μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Health & Fitness δείχνει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να επηρεάσει τη μυϊκή λειτουργία και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Έχεις περισσότερο λίπος

Τα ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D είναι ικανά να αυξήσουν το σωματικό σου λίπος, σύμφωνα με έρευνα του Medicine & Science in Sports & Exercise. Οι ερευνητές εξέτασαν επαγγελματίες παίκτες χόκεϊ και διαπίστωσαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα λιπώδους μάζας αποτελούν σύμπτωμα της ανεπάρκειας της βιταμίνης D.

Στο λέει ο γιατρό σου

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης D, μίλησε με τον γιατρό σου, ώστε να εξετάσει τα επίπεδα της στον οργανισμό σου και να σου προτείνει ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις προκειμένου να τα αυξήσεις.

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ