- Διαφήμιση -

Ορισμένα ζευγάρια φαίνεται πως έχουν πάντα αρμονική σχέση μεταξύ τους. Τα πάνε καλά και σπάνια καυγαδίζουν. Η αλήθεια όμως είναι πως υπάρχουν διαφορές στην άποψη και διαφωνίες σε όλες τις σχέσεις. Μερικά ζευγάρια αντιμετωπίζουν με ωριμότητα και ηρεμία τις διαφορές τους, υπάρχουν όμως και εκείνοι που αποφεύγουν να μιλήσουν γιατί φοβούνται να συγκρουστούν.

Τα ζευγάρια που αποφεύγουν τις συγκρούσεις επιλέγουν να εστιάσουν την προσοχή τους στα κοινά στοιχεία που έχουν με το σύντροφό τους και δεν δίνουν σημασία στα προβλήματα που μπορεί να έχουν. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία και απλώς συμφωνούν πως διαφωνούν, όταν τεθεί ζήτημα. Φυσικά δεν μπορεί πάντα τα πράγματα να είναι αρμονικά, αλλά η γενική εικόνα της σχέσης τους είναι θετική.

- Διαφήμιση -

Παρ’ όλα αυτά το να αποφεύγεις τις συγκρούσεις έχει και τα όριά του. Κάποιες φορές μια διαφωνία ή ένα πρόβλημα, μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να το παραβλέψεις. Οι διαφορές στα πιστεύω και τις αξίες που έχει ο καθένας, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα, ενώ το βασικότερο όλων και ίσως το συμπέρασμα είναι το να μην εισπράττεις κατανόηση από το σύντροφό σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ζευγάρια, με ψυχραιμία, πρέπει να δουλέψουν μαζί προς ένα κοινό στόχο. Πρέπει να μάθουν με άλλες, πιο αποτελεσματικές, μεθόδους να λύνουν τις διαφορές τους. Η συλλογικότητα είναι το κλειδί. Παρακάτω μπορείς να δεις ορισμένους μηχανισμούς, για να ακολουθήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις:

Θυμήσου την αγάπη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το σύντροφό σου, στο πίσω μέρος του μυαλού σου πρέπει να κρατάς, πως ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι εκείνος που αγαπάς και νοιάζεσαι.

Θετικά σημεία

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ξεκινήσεις την κουβέντα σου από τα σημεία εκείνα που συμφωνείτε. Έτσι η συζήτηση θα ξεκινήσει θετικά.

Να ακούς… αληθινά

Είναι πολύ σημαντικό σε μια διαφωνία να παραθέτεις τα επιχειρήματά σου και να προσπαθείς να γίνεις κατανοητή. Είναι όμως ακόμα σημαντικότερο να ακούς το σύντροφό σου σε αυτά που έχει να σου πει. Όμως να ακούς πραγματικά!

Ζήτα συγνώμη

Όταν είσαι θυμωμένη, τις περισσότερες φορές γινόμαστε εγωιστές, όμως αν θεωρείς πως έχεις κάνει λάθος ή έχεις καταλάβει διαφορετικά, είναι πολύ σημαντικό να ζητήσεις συγνώμη. Έτσι δίνεις την ευκαιρία στο σύντροφό σου να ηρεμήσει και να πέσουν οι τόνοι.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ