- Διαφήμιση -

Η κυτταρίτιδα είναι ίσως το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό της γυναικείας επιδερμίδας. Ακόμα κι αν δεν έχεις, κάποια στιγμή στη ζωή σου είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνει την εμφάνισή της.

Εμφανίζεται όταν οι ίνες του κολλαγόνου, που συνδέουν το δέρμα με το λίπος, τεντώνονται και τελικά σκίζονται, επιτρέποντας στα λιπώδη κύτταρα να επεκταθούν. Παρακάτω μπορείς να πάρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις τον αιώνιο εχθρό!

- Διαφήμιση -

Η κυτταρίτιδα δεν είναι λίπος

Λανθασμένα συγχέουμε το ένα με το άλλο τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Matthew Schulman, M.D. Η κυτταρίτιδα είναι τα “λακκάκια” και τα χτυπήματα που δημιουργούνται όταν το λίπος διαιρείται και το αποτέλεσμα είναι μικροσκοπικές φυσαλίδες.

Πιο συχνό είναι στις γυναίκες παρά στους άνδρες

Πόσο άδικο είναι αυτο; Το κολλαγόνο του γυναικείου δέρματος είναι διαμορφωμένο σε παράλληλη διάταξη. Αυτό το μοτίβο κάνει εμφανή την κυτταρίτιδα. Αντίθετα η διάταξή του κολλαγόνου σε έναν άντρα είναι σε σχήμα Χ. Έτσι η κυτταρίτιδα και να υπάρχει δεν είναι σε θέση να βγει στην επιφάνεια.

Οι κρέμες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα

Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη και ρετινόλη. Η καφείνη τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει προσωρινά τα κύτταρα λίπους, ενώ η ρετινόλη βοηθά σταδιακά στην επιδιόρθωση των κυττάρων. Έχε υπ’ όψιν σου πως οι κρέμες βελτιώνουν την υφή, αλλά δεν εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα.

Υπάρχει θεραπεία!

Η θεραπεία είναι γνωστή ως “ο θάνατος της κυτταρίτιδας”. Το Cellulaze λέιζερ επιτίθεται στο λίπος και μπορείς να δεις άμεσα την αλλαγή στο δέρμα σου. Η συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα και τα αποτελέσματα διαρκούν για χρόνια.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ