- Διαφήμιση -

Αγχώνεσαι καθημερινά αν είσαι καλή μαμά; Τρέχεις από το πρωί έως το βράδυ, αλλά δεν μπορείς να είσαι ο σούπερ ήρωας που τα κάνει όλα; Κι όμως κάθε μητέρα που νοιάζεται για το παιδί της, είναι μία εκπληκτική μαμά!

Διαβάστε γιατί οφείλουμε να νοιώθουμε καλές μάνες:

- Διαφήμιση -

-Έχετε γεννήσει ένα υγιέστατο παιδί. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε δεδομένο.

-Ακόμα και όταν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, προσπαθείτε και δεν εγκαταλείπετε. Αναζητάτε την καλύτερη λύση για το παιδί σας.

-Δεν αφήνετε τους φόβους ή τις φοβίες σας να σας καθηλώσουν. Απεναντίας, τους/ τις καταπολεμάτε ακόμα και όταν νοιώθετε ότι έχετε παραλύσει.

-Θέλοντας και μη, έχετε γίνει ένας μικρός …γιατρός με τη βοήθεια της Google φυσικά. Σπυράκια, κοκκινίλες, εξανθήματα, πυρετός, σας κινητοποιούν στο λεπτό.

-Τι και αν είστε κουρασμένη; Το μωρό όταν πεινάει δεν σας ρωτάει αν μπορείτε. Εσείς λοιπόν είστε εκεί για να το θηλάσετε ή να του φτιάξετε το γάλα του, alert 24 ώρες το 24ωρο.

-Σκέφτεστε το μωρό σας συνεχώς. Ειδικά αν λείπετε στη δουλειά, η απουσία από το σπίτι τον πρώτο καιρό μπορεί να είναι μία ευχάριστη διέξοδος όμως ο αποχωρισμός δεν είναι εύκολος. Θα είναι καλά, θα κλαίει, θα φάει, θα κοιμηθεί, είναι μερικά από τα συνήθη ερωτήματα που “βασανίζουν” τη νέα μητέρα.

-Έχετε εξελιχθεί σε έναν μικρό σεφ. Γιατί ποιος άλλος εκτός από τη μητέρα θα αναζητήσει έξυπνους τρόπους για να «κρύψει» μέσα στο φαγητό του παιδιού, τροφές που μόνο στη θέα τους αρνείται να φάει κλείνοντας ερμητικά το στόμα;

-Θα στερηθείτε τα πάντα για να μην του λείψει κάτι. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα υλικά αγαθά…

-Είστε μία σούπερ μαμά: Τα κάνετε όλα και συμφέρετε. Γιατί ποιος άλλος, μπορεί να κρατά το παιδί, να μαζεύει το σπίτι, να σηκώνει το τηλέφωνο και ενίοτε να μαγειρεύει την ίδια στιγμή;

-Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσατε πλήρως όμως τα αποθέματα υπομονής σας, έχουν αυξηθεί ( δεν είπαμε ότι είναι ανεξάντλητα ). Ωστόσο, μάθατε να υπομένετε τα ξεσπάσματα του παιδιού σας και να δίνετε τόπο στην οργή πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν.

-Έχετε παραιτηθεί από το δικαίωμα ενός ήρεμου, χορταστικού και ξεκούραστου ύπνου. Το 8ωρο είναι για σας συνώνυμο με το ωράριο εργασίας σας και ποτέ με τον ύπνο.

-Όσο κι αν προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες, δεν γίνεται. Όχι λόγω ανικανότητας αλλά γιατί δεν είναι εφικτό. Μην ανησυχείτε, συμβαίνει σε όλες μας.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ