- Διαφήμιση -

«Ένιωθα πως δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να μιλήσω ούτε να κουνηθώ», με αυτά τα λόγια η διάσημη τραγουδίστρια περιέγραψε την κατάσταση της υγείας της.

- Διαφήμιση -

Παρέμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι της για πέντε ολόκληρους μήνες και νόμιζε πως θα πεθάνει. Η Avril Lavigne έλαβε διάγνωση για Νόσο του Lyme (βορρελίωση) στα τέλη του 2014. Η ασθένεια μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα τσιμπούρια.

Τυπικές ενδείξεις της ασθένειας είναι τα δερματικά εξανθήματα και συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, όπως κόπωση, πονοκέφαλος και πόνος στους μύες ή τις αρθρώσεις, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Η νεαρή τραγουδίστρια δήλωσε πως πολλές φορές αδυνατούσε ακόμη και να σταθεί όρθια. «Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να κάνω ντους για ολόκληρες εβδομάδες. Ένιωθα σαν να έχει χαθεί εντελώς η ζωντάνια από μέσα μου».

Αρκετές φήμες είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, καθώς δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για διάστημα αρκετών μηνών. Τώρα, δηλώνει πως είναι «κατά 80% καλύτερα», χάρη στη φροντίδα της μητέρας της και του συζύγου της Chad Kroeger.

Η Νόσος του Lyme είναι η πιο κοινή λοιμώδης ασθένεια που μεταδίδεται με τα τσιμπούρια σε Ευρώπη και Νότια Αμερική. Η λοίμωξη είναι πιο πιθανή σε δασώδεις περιοχές ή σε ακαλλιέργητα χωράφια όπου ζουν ποντίκια και ζώα όπως το ελάφι.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Νόσο του Lyme, τόσο τα ενήλικα τσιμπούρια όσο και οι νύμφες του γένους Ixodes μπορεί να είναι φορείς της βορρελίωσης. Οι περισσότερες λοιμώξεις σε ανθρώπους είναι αποτέλεσμα τσιμπήματος από νύμφη.

Το 2002 παρασκευάστηκε στην Αμερική εμβόλιο ενάντια στη Νόσο του Lyme, όμως αργότερα αποσύρθηκε λόγω ανησυχιών για τις παρενέργειές του.

Πηγή: onmed.gr
Διάβασε επίσης:

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ