- Διαφήμιση -

Το να κοιμάσαι καλά το βράδυ είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την ξεκούρασή σου, αλλά και την υγεία σου. Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν θες να έχεις έναν καλό… ύπνο.

Τσάι

- Διαφήμιση -

Ακόμα κι αν αποφεύγεις τον καφέ, το τσάι αποτελεί μια μεγάλη πηγή καφεΐνης. Το βράδυ είναι καλό να το αποφεύγεις, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου. Μπορείς όμως να επιλέξεις το χαμομήλι που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις με τις καταπραϋντικές του δράσεις.

Σοκολάτα

Ακόμα μια πηγή καφεΐνης, ειδικά η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να προκαλέσεις άγχος και υπερένταση. Θυμήσου όμως, που έρχεται το καλοκαίρι, το ίδιο ισχύει και για το παγωτό σοκολάτα.

Μην ελέγχεις τα mail της δουλειάς

Πέρα από το γεγονός πως δεν πρέπει να εκτίθεσαι στην ακτινοβολία του κινητού, το να ελέγχεις ακόμα και την τελευταία στιγμή τα mail από τη δουλειά σου, σε στρεσάρει και επιβραδύνει την χαλάρωσή σου.

Όχι στα πικάντικα και παχυντικά φαγητά

Το να καταναλώσεις ένα μεγάλο γεύμα πριν πας στο κρεβάτι, δυσκολεύει σημαντικά τον ύπνο σου αφού νιώθεις έντονο φούσκωμα. Τα πικάντικα δε φαγητά είναι ένοχα για τις βραδινές καούρες.

Η κατανάλωση αλκοόλ

Κάποιες φορές το αλκοόλ σε κάνει να νομίζεις πως θα κοιμηθείς πιο εύκολα. Αλλά καθώς το σώμα σου ξεκινά να μεταβολίσει το αλκοόλ, ο REM ύπνος, που αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του ύπνου σου, αφού είναι εκείνο που σε επαναφορτίζει, μειώνεται. Έτσι τις περισσότερες φορές ξυπνάς κουρασμένη και ανίκανη να συγκεντρωθείς για την υπόλοιπη μέρα.

Κάπνισμα

Τα άσχημα του καπνίσματος είναι γνωστά, όμως συγκεκριμένα, ένα τσιγάρο πριν πέσεις για ύπνο, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο οργανισμό σου. Η νικοτίνη μπορεί να σε οδηγήσει σε παρατεταμένη αϋπνία.

Πολύ νερό

Τα οφέλη του νερού τα ξέρεις ήδη, όμως το να πιεις πολύ νερό πριν πας για ύπνο δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, θα ξυπνήσεις τη νύχτα θέλοντας να πας τουαλέτα. Μια καλή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείς πάντα την τουαλέτα πριν πας για ύπνο.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ