- Διαφήμιση -

Από τις σημαντικότερες φροντίδες για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, ο σχολαστικός καθαρισμός και το επιμελές ντεμακιγιάζ της είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να παραμείνει υγιής αλλά και να διατηρηθεί δροσερή και νεανική.

Το πρόσωπό μας έχει ανάγκη από καθαριότητα, καθώς καθημερινά οι πόροι του δέρματος ασφυκτιούν κάτω από τη σκόνη, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, αλλά και το μακιγιάζ. Πρωί και βράδυ, ο προσεκτικός καθαρισμός εγγυάται τη σωστή οξυγόνωση της επιδερμίδας μας, την καλύτερη λειτουργία των κυττάρων, την αποτελεσματικότερη διείσδυση των συστατικών που του προσφέρουν τα προϊόντα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του, δεν έχεις παρά να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, φροντίζοντας τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου πρωί και βράδυ. Με εξαίρεση τις γυναίκες με κανονική επιδερμίδα, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα λιπαρότητας ή αντίστοιχα ξηρότητας, έχεις δέρμα αφυδατωμένο ή ευαίσθητο, θα πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, έτσι ώστε να επωφεληθείς από τις επιπλέον ευεργετικές τους ιδιότητες.

- Διαφήμιση -

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Μόνιμος εχθρός της όμορφης εμφάνισης των λιπαρών επιδερμίδων, το πλεονάζον σμήγμα, σε συνδυασμό με τη σκόνη, τα νεκρά κύτταρα αλλά και τα βακτηρίδια, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία τόσο των αντιαισθητικών μαύρων στιγμάτων όσο και ακμής. Ένα μη λιπαρό προϊόν καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, το οποίο απομακρύνει τη λιπαρότητα χωρίς όμως να ξηραίνει την επιδερμίδα και διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση θα την καθαρίσει σωστά, περιορίζοντας τον κίνδυνο για σπυράκια και ακμή. Τι να προτιμήσεις; Σαφώς τα προϊόντα σε μορφή τζελ ή αφρού, που ξεπλένονται με νερό, και στη συνέχεια μια ενυδατική, τονωτική λοσιόν –απόφυγε αυτές που περιέχουν οινόπνευμα, καθώς το περιττό σμήγμα έχει ήδη απομακρυνθεί με τον καθαρισμό– και ένα μη λιπαρό προϊόν ενυδάτωσης θα αναδείξουν την επιδερμίδα σου καθαρή, φρέσκια και απαλή.

Τι να προσέξεις: Toν υπερβάλλοντα ζήλο για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας είτε με προϊόντα που ξηραίνουν υπερβολικά την επιδερμίδα είτε με την παράλειψη των προϊόντων που την ενυδατώνουν. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή κατάλληλων προϊόντων και τη συστηματική χρήση τους, γεγονός που θα σε κάνει να αποφύγεις τον κίνδυνο μιας λιπαρής και, ταυτόχρονα, αφυδατωμένης επιδερμίδας, που κινδυνεύει να εμφανίσει πρόωρα ρυτίδες και χαλάρωση.

face-cleansing

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Στην περίπτωση που έχεις ξηρή επιδερμίδα, η σύνθεση των προϊόντων που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα πλούσια υφή, με άφθονους ενυδατικούς παράγοντες. Τα γαλακτώματα αλλά και οι κρέμες καθαρισμού για τις ιδιαίτερα ξηρές επιδερμίδες καθαρίζουν σωστά, προσφέροντας το αίσθημα άνεσης και ελαστικότητας που θέλουν να νιώθουν οι γυναίκες με ανάλογο τύπο δέρματος. Απαραίτητη στη συνέχεια η τονωτική λοσιόν, η οποία θα αφαιρέσει τα υπολείμματα του γαλακτώματος ή της κρέμας καθαρισμού, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα σου να απορροφήσει τέλεια τα επόμενα προϊόντα περιποίησης.

Τι να προσέξεις: Στην ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο καλή ενυδάτωση, αρκετές γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα “φορτώνουν” το δέρμα τους με περισσότερη ποσότητα ενυδατικών προϊόντων μετά τον καθαρισμό, με αποτέλεσμα το δέρμα τους να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι όχι βέβαια να παραλείψεις τα επόμενα βήματα περιποίησης αλλά να χρησιμοποιείς μικρές ποσότητες. Στην περίπτωση που δεν επαρκούν για να αισθάνεσαι απαλή και ελαστική την επιδερμίδα σου, ενίσχυσε τη δράση τους με κάποιον ορό εντατικής φροντίδας ή δοκίμασε κάτι πιο ενυδατικό.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

Στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, σκόπιμο είναι να επιλέξεις με ιδιαίτερη προσοχή τα προϊόντα καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσεις. Απαραίτητα όσα έχουν υποαλλεργική σύνθεση και είναι χωρίς άρωμα – και ιδανικά να διαθέτουν καταπραϋντικούς παράγοντες, ώστε, ακόμα κι αν το δέρμα σου παρουσιάζει κάποιον ερεθισμό, να μην επιτείνει το πρόβλημα. Επιπλέον, θα πρέπει να είσαι προσεκτική με την ημερομηνία λήξης του προϊόντος, ώστε να μην το χρησιμοποιήσεις πέρα από αυτή. Ολοκλήρωνε πάντα τον καθαρισμό με μια λοσιόν που θα απομακρύνει ό,τι έχει αφήσει το προϊόν καθαρισμού και η οποία θα πρέπει, επίσης, να προορίζεται για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τι να προσέξεις: Aν, εκτός από ευαίσθητη, η επιδερμίδα σου παρουσιάζει συχνά κοκκινίλες και ερεθισμούς, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο, τόσο για τα προϊόντα που αφορούν στον καθαρισμό όσο και για τα υπόλοιπα βήματα περιποίησής της. Θα ελέγξει τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία και τα οποία μπορεί να ε ενοχλήσουν, ενώ, ακόμη καλύτερα, θα σου υποδείξει προϊόντα απολύτως ασφαλή για τον τύπο της επιδερμίδα σου.

48a47a330035d591_shutterstock_99622115

Συμβουλές

1. Επίλεξε προϊόντα καθαρισμού που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σου αλλά και στις συνήθειές σου: αφρίζοντα καθαριστικά για τις λάτρεις του νερού, προϊόντα 2 σε 1 κατάλληλα για να αφαιρούν το μακιγιάζ τόσο από το πρόσωπο όσο και από τα μάτια οι πιο πολυάσχολες, μαντιλάκια καθαρισμού για όσες ταξιδεύουν κ.λπ.

2. Aν χρησιμοποιείς κρέμες και γαλακτώματα καθαρισμού, μην τα απλώνεις πρώτα σε βαμβάκι και στη συνέχεια στο πρόσωπο. Το σωστό είναι να τα απλώνεις με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και κατόπιν να τα αφαιρείς με το βαμβάκι. Έτσι αφαιρείται καλύτερα το μακιγιάζ και απαιτείται μικρότερη ποσότητα προϊόντος.

3. Αν βάφεσαι έντονα, μην αμελείς να καθαρίζεις σχολαστικά το πρόσωπό σου, πρώτα με ένα απαλό γαλάκτωμα και μετά με ένα αφρίζον καθαριστικό και νερό. Έτσι θα είσαι βέβαιη ότι αφαιρέσατε κάθε ίχνος μακιγιάζ.

4. Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου επιβάλλει επιπλέον και τη χρήση μιας τονωτικής λοσιόν, τουλάχιστον για την περίπτωση που ο καθαρισμός δεν απαιτεί τη χρήση νερού – όπως στα αφρίζοντα καθαριστικά. Χάρη σε αυτή, απομακρύνεται κάθε υπόλειμμα γαλακτώματος ή κρέμας καθαρισμού.

5. Ιδανικά θα πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ, συνιστούν οι δερματολόγοι. Ωστόσο, αν κρίνεις πως κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό, μπορείς να καθαρίζεις με γαλάκτωμα και λοσιόν το πρόσωπό σου πριν τον ύπνο και το πρωί με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν.

6. Για να μην αμελείς το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου όταν νιώθεις νυσταγμένη, να έχεις πάντα δίπλα στο κρεβάτι όλα τα απαραίτητα της διαδικασίας, ή έστω κάποια μαντιλάκια καθαρισμού για όλες εκείνες τις φορές που η νύστα σου μοιάζει… ανίκητη.

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ