- Διαφήμιση -

Μια λαχταριστή και άκρως χειμερινή συνταγή που μπορείς να απολαύσεις με μόνο 7 πόντους TBS.

Υλικά για 10 µερίδες

- Διαφήμιση -

1½ κιλό αγριογούρουνο, κοµµένο σε µερίδες
½ φλιτζ. τσαγ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
½ κιλό κρεµµύδια µικρά για στιφάδο, ολόκληρα

½ κιλό κάστανα, ελαφρώς βρασµένα και καθαρισµένα
½ κιλό µανιτάρια αγαρικά, κοµµένα στη µέση ή στα 4

½ κιλό µανιτάρια πορτοµπέλο, κοµµένα στη µέση ή στα 4
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
1 κ.γ. θυµάρι ξερό

2 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. πιπέρι

Για τη µαρινάδα

1 λίτρο κρασί κόκκινο

1 κ.γ. θυµάρι ξερό

2 ξύλα κανέλας

2 γαρίφαλα (µοσχοκάρφια)

2 κρεµµύδια ξερά, µέτρια, κοµµένα στα 4

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι µαύρο σε κόκκους

Για τη διακόσµηση

1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο

Εκτέλεση

1. Πλύνε καλά τα κοµµάτια του αγριογούρουνου.

2. Ετοίµασε τη µαρινάδα. Καθάρισε τα κρεµµύδια και κόψ’ τα στα 4, άδειασέ τα σε ένα µεγάλο µπολ και πρόσθεσε το κρασί, το θυµάρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε µε ένα κουτάλι.

3. Βάλε τα κοµµάτια του αγριογούρουνου στο µείγµα και άφησέ το να µαριναριστεί για ένα βράδυ. Την εποµένη βράσε τα κάστανα σε µια κατσαρόλα µε 6-7 φλιτζάνια τσαγιού νερό για περίπου 20΄-30΄ µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Απόσυρε από τη φωτιά, σούρωσέ τα και αφού κρυώσουν καθάρισέ τα από την εξωτερική φλούδα και το χνούδι τους.

4. Ρίξε σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το µισό βούτυρο και τοποθέτησέ το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σόταρε τα κάστανα για 5΄-6΄, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Άδειασέ τα σε ένα µπολ και άφησέ τα στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο και µόλις ζεσταθεί καλά σόταρε τα κρεµµύδια ολόκληρα µέχρι να πάρουν χρώµα και σβήσ’ τα µε το κρασί. Άφησέ τα να πάρουν µία βράση και άδειασέ τα σε ένα δεύτερο µπολ.
5. Τοποθέτησε µια µεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξε µέσα το αγριογούρουνο µε τη µαρινάδα του, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυµάρι. Άφησε να πάρουν µια βράση, χαµήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε µε σκεπασµένη την κατσαρόλα για 25΄-30΄. Καθάρισε τα µανιτάρια µε βρεγµένο χαρτί κουζίνας και κόψε τα «ποδαράκια» τους. Με ένα µαχαίρι κόψ’ τα στη µέση ή στα 4. Πρόσθεσε στο κρέας τα κρεµµύδια και τα µανιτάρια, ρίξε µισό φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν όλα µαζί για 30΄. Στο τέλος ρίξε τα κάστανα και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 30΄ακόµα. Απόσυρε από τη φωτιά, µοίρασε το φαγητό σε πιάτα και σέρβιρέ το ζεστό, συνοδεύοντας µε τηγανητές πατάτες ή ρύζι πιλάφι.

Διάβασε επίσης:

Πίτα µε µοσχάρι µπουργκινιόν

Στήθος γαλοπούλας µε σάλτσα λεµονιού και θυµάρι

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ