Μια διαφορετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις, με μόνο 7,25 TBS πόντους.

Υλικά για 6-8 µεριδες

1 κιλό καλαµαράκια, µικρά, καθαρισµένα, φρέσκα ή κατεψυγµένα

1 φλ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγµένος

1 κρεµµύδι ξερό, µεγάλο

2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα

2 φλ. κριθαράκι ψιλό

1 φλ. λευκό κρασί

1 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1 Κόψε το σώµα από τα καλαµαράκια σε µικρές ροδέλες και άφησε ολόκληρα τα πόδια.

2 Ρίξε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και βάλ’ το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

3 Πρόσθεσε τα καλαµαράκια και το κρεµµύδι και σόταρέ τα για 2΄-3΄.

4 Σβήσε µε το κρασί, σκέπασε και σιγόβρασε για 6΄-7΄.

5 Πρόσθεσε τον αρακά και δύο φλιτζάνια νερό.

6 Μόλις πάρει βράση, ρίξε το κριθαράκι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια και αλατοπιπέρωσε.

7 Βράσε το φαγητό µε ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, µέχρι να εξατµιστεί σχεδόν το νερό.

8 Λίγο πριν εξατµιστεί το νερό, πρόσθεσε το µαϊντανό.

9 Κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά. Άφησε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 5΄-10΄ και σέρβιρε.

 

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Σπιτική λεμονάδα

Ελαφρύ Cheesecake

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ