Ένα πιάτο «αμαρτία» που μπορείς να φας ελεύθερα, αφού έχει μόνο 6,25 TBS πόντους!

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, χρόνος ψησίματος: 15΄

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι μπουγκατίνι ή φετουτσίνι

150 γρ. πανσέτα ή μπέικον

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. βούτυρο

2 αυγά

150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

1 Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

2 Ζέστανε το ελαιόλαδο και ρόδισε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5΄. Ρίξε τη σκελίδα σκόρδο, για 1΄-2΄, μετά αφαίρεσέ τη. Χτύπησε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Πρόσθεσε το αλατοπίπερο. Στράγγιξε τα ζυμαρικά και κράτησε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ξαναβάλ’ τα καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα με τη φωτιά να είναι στο πιο χαμηλό. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε καλά, να λιώσει και να αρωματίσει τα ζυμαρικά.

3 Πρόσθεσε την ψημένη πανσέτα και τα χτυπημένα αυγά στα ζυμαρικά. Όπως είναι όλα καυτά, ανακάτεψε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, η καρμπονάρα πρέπει να βγει γρήγορα από τη φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο τυρί και απόσυρε από τη φωτιά. Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε αμέσως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ