Ένα γευστικό πιάτο με μόνο 8 TBS πόντους!

Mερίδες: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, χρόνος ψησίματος: 1 – 1 1/2 ώρα

Υλικά

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχάρι (λαιμός ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. πάπρικα

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ

Αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

8 πατάτες

3 κ.σ. βούτυρο

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλ. κεφαλοτύρι

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κρέας

Σε κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρόδισε για 5΄-6΄ το κρέας. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και άφησέ τα για 3΄-4΄. Πασπάλισε µε το αλεύρι και άφησέ το να ψηθεί για 2΄-3΄. Πρόσθεσε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπέρωσε και συµπλήρωσε νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄.

Για τον πουρέ

Στο μεταξύ, ψιλόκοψε τις πατάτες και βράσ’ τες για 20΄, να μαλακώσουν. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Στράγγιξε τις πατάτες και πολτοποίησέ τες. Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαίρεσε το σκόρδο και ανακάτεψε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ