Πολλά είναι τα ερωτήματα για το τι πρέπει να τρώει κανείς όταν ακολουθεί μια αγωγή που περιέχει κορτιζόνη και τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η περιβόητη ουσία. Η κορτιζόνη και οι παρενέργειές της συνδέονται άμεσα με τη διατροφή και η λύση είναι η αλλαγή των καθημερινών διατροφικών συνηθειών. Η πιο γνωστή παρενέργεια είναι η κατακράτηση υγρών, δηλαδή, η παρουσία οιδήματος που περιλαμβάνει κατακράτηση νατρίου. Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζεται αύξηση του βάρους, οπότε, για να το αποφύγουμε αυτό, θα πρέπει να αποφύγουμε το αλάτι στη διατροφή μας. Δεν εννοούμε, όμως, μόνο το επιτραπέζιο αλάτι, αλλά και το αλάτι που υπάρχει σε διάφορα τρόφιμα, π.χ., τυριά, ελιές, αλατισμένους ξηρούς καρπούς, παστά, κονσερβοποιημένα ή τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κέικ και μπισκότα, αλμυρά σνακ, όπως πατατάκια και γαριδάκια· ακόμα και το ψωμί και οι φρυγανιές μπορεί να κρύβουν νάτριο. Μη σε πιάνει, όμως, πανικός. Να είσαι απλώς προσεκτική, να ζητάς τρόφιμα με πολύ μικρή έως καθόλου περιεκτικότητα σε νάτριο και να μάθεις να διαβάζεις και μόνη σου τις διατροφικές ετικέτες.

Απαντά η Χαρά Κορομπίλη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Διάβασε επίσης:

Πόσο χρόνο ζωής έχουν τα τρόφιμα;

Δίαιτα ή άσκηση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ