Η σπιτική χορτόπιτα είναι ένα λαχταριστό πιάτο που χάρη στο σπανάκι με την αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και σου χαρίζει λαμπερό δέρμα και μαλλιά, με μόνο 4,5 TBS πόντους.

Υλικά για 10 άτομα

1 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

3 πράσα

1 ξερό κρεμμύδι

άνηθος, μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

4 κ.σ. λάδι

1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι

150 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση

1 Πλύνε, καθάρισε και ψιλόκοψε τα χόρτα. Πάτησε τα με αλάτι και τρίψε το ανθότυρο. Πρόσθεσε 2 κ.σ. λάδι.

2 Ανακάτεψε το αλεύρι με 1 ποτήρι χλιαρό νερό, ώστε να γίνει χυλός και ρίξε λίγο αλάτι.

3 Λάδωσε ένα ταψί και ρίξε το μισό χυλό στο πάτο. Τοποθέτησε τα χορταρικά και επάνω τον υπόλοιπο χυλό. Ράντισε με 2 κ.σ. λάδι. Ψήσε στους 200°C για 45 λεπτά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ