- Διαφήμιση -

Το σουσάμι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προϊόν και η κατανάλωσή του έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία μας. Παρακάτω μπορείς να δεις που μπορεί να σε βοηθήσει:

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

- Διαφήμιση -

Οι σπόροι του σουσαμιού προστατεύουν τον οργανισμό από την LDL, την κακή χοληστερόλη, που όταν οξειδώνεται δημιουργεί αθηρωματική πλάκα. Επιπλέον έχουν ανοσορυθμιστικό ρόλο. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σουσαμιού συμβάλλουν επίσης στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, που δημιουργούνται από τις ακτίνες UV. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για εγκαύματα, ρυτίδες, ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Χοληστερόλη

Η σησαμίνη που περιέχεται στο σουσάμι, σχετίζεται με το μεταβολισμό του λίπους στον οργανισμό μας. Συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ενζύμων που ενεργοποιούν την ηπατική δραστηριότητα στην οξείδωση λιπαρών οξέων.

Αρτηριακή πίεση

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σησαμίνη και βιταμίνη Ε, που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Προστασία από τις θρομβώσεις

Μελέτες έδειξαν πως το σουσάμι αναστέλλει την αιμοπεταλιακή συγκόλληση, διαδικασία που είναι υπεύθυνη για τις αρθρώσεις. Ανάλογη δράση μπορεί να έχει και το ταχίνι και όλα τα παράγωγα προϊόντα του σουσαμιού.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ