Ο κουρκουμάς είναι βασικό συστατικό σε πολλά ινδικά πιάτα. Όταν τον καταναλώνουμε ως μπαχαρικό στην τροφή έχει τα παρακάτω οφέλη:1. Είναι φυσικό αντισηπτικό και αντιβακτηριακό.

2. Όταν συνδυάζεται με κουνουπίδι, προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη και μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξή του.

3. Αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, του μελανώματος και επίσης επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού στους πνεύμονες.

4. Μπορεί να αποτρέψει το μελάνωμα.

5. Εμποδίζει τις μεταστάσεις σε πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου.

6. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παιδικής λευχαιμίας.

7. Είναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό του ήπατος.

8. Μπορεί να αποτρέψει και να επιβραδύνει την εξέλιξη του Alzheimer.

9. Είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιφλεγμονώδες που λειτουργεί όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα αλλά χωρίς τις παρενέργειες.

10. Είναι ένα φυσικό παυσίπονο.

11. Μπορεί να βοηθήσει στο μεταβολισμό του λίπους και στον έλεγχο του βάρους.

12. Έχει αντικαταθλιπτική δράση.

13. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του βοηθά στη θεραπεία της αρθρίτιδας και της ρευματοειδής αρθρίτιδας.

14. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και βοηθά στην ανάπλαση του κατεστραμμένου δέρματος.

15. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος.

16. Καθυστερεί ηπατικές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε κίρρωση του ήπατος.

17. Μειώνει τα επίπεδα των ετεροκυκλικών αμινών – καρκινογόνων ενώσεων που σχηματίζονται όταν ψήνουμε κρέας στα κάρβουνα κατά 40%.

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο

Διάβασε επίσης:

Κουρκουμάς: Το θαυµατουργό µπαχαρικό!

Εάν μια μέρα κάνω αρκετές ατασθαλίες στο φαγητό, πώς μπορώ να το “σώσω” την επομένη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ