Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις. Η ιδιαίτερη γεύση της είναι σίγουρο ότι θα τρελάνει τους καλεσμένους σου και θα σου ζητήσουν αμέσως τη συνταγή! Απόλαυσέ τη κι εσύ μόνο με 7,75 πόντους TBS.
Από τη Μυρσίνη Λαµπράκη

Υλικά για 2 µερίδες
500 γρ. ζυµαρικά bavette
1 αβοκάντο µέτριο, ώριµο
½ κ.σ. ξύσµα λεµονιού
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ.γ. αλάτι
1/4 φλ. βασιλικός φρέσκος ή ρόκα ή µαϊντανός ψιλοκοµµένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ηλιόσπορος
Πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
1½ φλ. παρµεζάνα τριµµένη

Εκτέλεση
1. Βάλε σε µια κατσαρόλα νερό µε αρκετό αλάτι. Τοποθέτησέ τη σε µέτρια φωτιά και, όταν βράσει καλά το νερό, ρίξε µέσα τα ζυµαρικά και µαγείρεψέ τα al dente.
2. Με ένα µαχαίρι ξεφλούδισε το αβοκάντο, κόψ’ το στη µέση και αφαίρεσε το κουκούτσι. Λιώσε το σε ένα µπολ µε τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ρίξε στο µούλτι το σκόρδο, τα µυρωδικά, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι. Πάτησε το Οn/Οff αρκετές φορές µέχρι να γίνουν κρέµα.
3. Απόσυρε την κατσαρόλα µε τα ζυµαρικά από τη φωτιά και σούρωσέ τα. Τοποθέτησε τα ζυµαρικά στο πιάτο, περίχυσε µε τη σάλτσα και πασπάλισε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, ηλιόσπορο, ξύσµα λεµονιού και παρµεζάνα. Μπορείς να σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Μανιταρόπιτα

Συνταγή: Μπισκότα με βρώμη, σοκολάτα και φρούτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ