Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή σε μια πρωτότυπη εκδοχή, με 6,75 πόντους TBS. Έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά!

Υλικά για 2 μερίδες

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα

1/4 κιλού ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 ματσάκι φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σόταρε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη ζάχαρη, τον μισό βασιλικό χοντροκομμένο, αλάτι και πιπέρι και τηγάνισε για 5΄ μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.

2. Στο μεταξύ, ζέστανε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά. Άλειψε τις μπριζόλες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και πασπάλισε καλά με αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τις μπριζόλες για 3΄-5΄ από κάθε πλευρά και απόσυρε. Αν τις προτιμάς καλοψημένες, ψήσε για λίγα λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά.

3. Ρίξε τα υγρά από τις μπριζόλες στο τηγάνι με τα ντοματίνια, μαζί με το ξίδι και τον υπόλοιπο χοντροκομμένο βασιλικό και ανακάτεψε. Άφησε να πάρουν μια βράση και απόσυρε από τη φωτιά.

4. Σέρβιρε τις μπριζόλες συνοδεύοντας με τις καραμελωμένες ντομάτες και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου.

Tip: Οι ντομάτες ταιριάζουν επίσης με ψητό αρνί, ενώ αντί για βασιλικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις δεντρολίβανο.

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου

Ζέστη σαλάτα με αρακά, καρότα και μανιτάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ