Απόλαυσε τώρα την υγιεινή εκδοχή του burger, με μόνο 11,75 TBS πόντους.

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄, χρόνος ψησίματος: 45΄

Υλικά για τα burgers

4 στρογγυλά ψωμάκια

1 μεγάλη πατάτα

1 ντομάτα

1 κολοκύθι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πράσινη πιπεριά

1 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα

1/2 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 φέτες ξερό ψωμί

5 κ.σ. αλεύρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1/2 ματσάκι δυόσμος

1 αυγό

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

4 φέτες κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)

4 φέτες ντομάτας (κομμένη σε ροδέλες)

2 φύλλα μαρούλι κομμένα στη μέση

4 φέτες κίτρινο τυρί

Μουστάρδα, κέτσαπ

Για τις πατάτες χωρίς τηγάνι

4 πατάτες

Διάφορα μυρωδικά, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, σουμάκ

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 Βράσε και λιώσε την πατάτα, τρίψε στον τρίφτη το κολοκύθι και στίψ’ το με τα χέρια. Χτύπησε στο μούλτι την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό και το δυόσμο. Βάλε το μείγμα και την πατάτα σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ζύμωσε καλά. Αν είναι υγρή η ζύμη, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ή φρυγανιά. Πλάσε σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια και ψήσ’ τα στο γκριλ.

2 Κόψε τα ψωμάκια στη μέση κατά μήκος και ζέστανέ τα σε προθερμασμένο φούρνο για 5΄. Στη μία φέτα βάλε κέτσαπ, το μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, μετά τυρί και το μπιφτέκι, άλειψε την άλλη φέτα με μουστάρδα και σκέπασε.

3 Καθάρισε και κόψε τις πατάτες. Στέγνωσέ τες πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, για να μην έχουν υγρά και να γίνουν τραγανές. Άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίξε πάνω τις πατάτες. Το μυστικό για να μας βγουν τραγανές είναι να μην ακουμπάει η μια πατάτα με την άλλη. Ψήσε για 15΄-20΄, στον αέρα, στους 180°C.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ