Όσων ετών κι αν είσαι και όσα χρόνια κι αν περάσουν, η µαµά σου θα σε φροντίζει πάντα. Το ξέρεις κι εσύ κι εκείνη. Μήπως ήρθε η ώρα να της κάνεις την έκπληξη; Με αφορµή τη Γιορτή της Μητέρας σού προτείνουµε να της ετοιµάσεις µια σπέσιαλ τάρτα φράουλας µε τραγανή βάση µπισκότου για να την γλυκάνεις. Είναι απλή, γίνεται εύκολα και απαιτεί λίγα υλικά αλλά πολλή πολλή αγάπη! Με μόνο 5,5 TBS πόντους.

Υλικά

20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη

Για τη βάση

220 γρ. µπισκότα τύπου Digestive

60 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική

100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο

20 ml νερό

Για τη γέµιση

230 ml γάλα πλήρες αγελαδινό

200 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)

55 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)

2 κρόκοι αυγών µεσαίου µεγέθους (40 γρ.)

25 γρ. κορν φλάουρ

½ φασόλι βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γρ. φράουλες

Για το γαρνίρισµα

2-3 φύλλα δυόσµου

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος αναμονής: 3 ώρες

Χρόνος ψησίματος: 10΄
Κόστος: €9

Σκέυη: Στρογγυλή ταρτιέρα διαµέτρου 24 εκ., µούλτι, µίξερ

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο άλειψε µε λίγο βούτυρο µια στρογγυλή ταρτιέρα διαµέτρου 24 εκ.

2. Φτιάξε τη βάση. Θρυµµάτισε τα µπισκότα στο µούλτι, χωρίς όµως να γίνουν σκόνη. Κατόπιν, ρίξε τα θρυµµατισµένα µπισκότα, τη ζάχαρη, το βούτυρο –αφού το έχεις λιώσει σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ– και το νερό σε ένα µεγάλο µπολ και ανακάτεψε καλά µε έναν αυγοδάρτη, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Μετάφερε το µείγµα στην ταρτιέρα, πιέζοντάς το µε τα δάχτυλά σου ώστε να καλύψει καλά τη βάση και τα τοιχώµατά της.

3. Ψήσε τη βάση για 10΄ στη µεσαία σχάρα του φούρνου. Κατόπιν απόσυρε από το φούρνο και άφησέ τη στην άκρη να κρυώσει.

4. Φτιάξε τη γέµιση. Πάρε το φασόλι βανίλιας, χάραξέ το µε ένα µαχαιράκι και άδειασε το εσωτερικό του σε ένα µπολ. Κατόπιν ανάµειξέ το µε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε το 1/3 από το γάλα και ανακάτεψε καλά µε αυγοδάρτη. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το υπόλοιπο γάλα και 100 ml κρέµα γάλακτος και άφησέ τα σε µέτρια φωτιά να ζεσταθούν. Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους, ελαφρώς χτυπηµένα, και συνέχισε το ανακάτεµα µε αυγοδάρτη µέχρι να δέσει η κρέµα. Αφού η κρέµα πήξει αρκετά, χαµήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το ανακάτεµα για 5΄. Κατόπιν, µετάφερε την κρέµα σε ένα µπολ και σκέπασέ τη µε διάφανη µεµβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνειά της). Βάλ’ τη στο ψυγείο να κρυώσει για 20΄. Στον κάδο του µίξερ βάλε τα υπόλοιπα 100 ml κρέµα γάλακτος και χτύπησε σε µεσαία ταχύτητα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να πάρει παχύρρευστη µορφή. Στη συνέχεια, βγάλε το µπολ µε την κρέµα της γέµισης από το ψυγείο και ανακάτεψέ τη λίγο µε έναν αυγοδάρτη να αφρατέψει. Ενσωµάτωσε στη γέµιση την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος, ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης.

Μόνταρε την τάρτα. Πλύνε τις φράουλες και στράγγισέ τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα µαχαίρι αφαίρεσε τα κοτσάνια τους και κόψ’ τες σε φέτες. Άπλωσε πάνω στην µπισκοτένια βάση το µείγµα της γέµισης. Ίσιωσε την επιφάνειά του µε µια σπάτουλα ή µε το πίσω µέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε τις φράουλες πάνω στη γέµιση περιµετρικά, ξεκινώντας από το κέντρο της τάρτας και συνεχίζοντας κυκλικά προς τα έξω. Κάλυψε το σκεύος µε διάφανη µεµβράνη και βάλε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 3 ώρες. Όταν είναι έτοιµη, βγάλ’ τη από το ψυγείο και διακόσµησέ τη µε φυλλαράκια δυόσµου. Κόψε σε τρίγωνα κοµµάτια και σέρβιρε.

Καλή επιτυχία!

Διάβασε επίσης:

Για τη μητέρα…

Αγάπη: Με τι μοιάζει τελικά; (photos)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ