Μια συνταγή ιδανική για χορτοφάγους που μπορείς να το επιλέξεις τόσο σαν ελαφρύ πιάτο όσο και σαν σαλάτα! Απόλαυσέ το με 6,25 πόντους TBS.

Υλικά για 6 µερίδες
½ κιλό φακές ψιλές
2 φλ. πλιγούρι χοντρό
2 κρεµµύδια ξερά, µεγάλα, τριµµένα
1-2 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλε µια µεσαία κατσαρόλα µε αρκετό νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Πλύνε τις φακές, ρίξ’ τες στην κατσαρόλα και άφησέ τες να βράσουν για περίπου 15΄. Άλλαξε 1-2 φορές το νερό της κατσαρόλας καθώς βράζουν οι φακές. Όταν έχουν µαλακώσει αρκετά, αλλά δεν έχουν βράσει εντελώς, πρόσθεσε και το πλιγούρι, αφού το πλύνεις. Καρύκευσε µε αλάτι και πιπέρι και άφησε να βράσουν και να απορροφήσουν το νερό, περίπου 15΄.
2. Ξεφλούδισε τα κρεµµύδια και τρίψε τα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε τα κρεµµύδια, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Απόσυρε από τη φωτιά και άδειασέ τα στην κατσαρόλα µε τις φακές και το πλιγούρι. Άφησέ τα να πάρουν 2-3 βράσεις και απόσυρε.
3. Με µια τρυπητή κουτάλα, µοίρασε σε πιάτα και σέρβιρε το φαγητό πασπαλίζοντας µε λίγο µαϊντανό ψιλοκοµµένο.

Διάβασε επίσης:

Καγιανάς φούρνου

Cupcakes αµυγδάλου µε αρωµατικό τσάι στο φλιτζάνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ