Ένα γρήγορο και κοσμοπολίτικο γεύμα με μόνο 5,5 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

4 µεγάλες τορτίγιες

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρµα, βρασµένα, κοµµένα σε λωρίδες

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιηµένη

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ. πελτές ντοµάτας

1 κ.γ. µέλι

1 φλ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισµένες, κοµµένες σε λωρίδες

½ µατσάκι κόλιαντρος φρέσκος, ψιλοκοµµένος

Αλάτι

Πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο

Για το σερβίρισµα (προαιρετικά)

Γκουακαµόλε

Sour cream

Τσένταρ, τριµµένο

Εκτέλεση

Πλύνε τα στήθη του κοτόπουλου και βράσ’ τα σε µια κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια νερό για 15΄-20΄, µέχρι να µαλακώσουν χωρίς, όµως, να λιώσουν. Απόσυρε από τη φωτιά και σούρωσέ τα. Άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς και κόψ’ τα σε λωρίδες στο µέγεθος δαχτύλου.

Ζέστανε τις τορτίγιες στο φούρνο µικροκυµάτων σε υψηλή θερµοκρασία και από τις 2 πλευρές για 30΄΄. Απόσυρέ τες και βάλ’ τες σε µια πιατέλα τη µία πάνω στην άλλη.

Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και τοποθέτησέ το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξε το σκόρδο πολτοποιηµένο και την πάπρικα και άφησε να βγάλουν τα αρώµατά τους για 30΄΄. Κατόπιν, πρόσθεσε τον πελτέ ντοµάτας, το µέλι και 4 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακάτεψε µε µια ξύλινη κουτάλα και ρίξε στο σκεύος το κοτόπουλο και τις πιπεριές, αφού τις έχεις στραγγίξει και κόψει σε λωρίδες. Βράσε σε χαµηλή φωτιά για 5΄. Ρίξε, τέλος, και τον περισσότερο ψιλοκοµµένο κόλιαντρο και καρύκευσε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.

Μετάφερε το µείγµα για τη γέµιση σε ένα πιάτο και πασπάλισε µε τον υπόλοιπο κόλιαντρο. Σέρβιρε µαζί µε τις τορτίγιες, βάζοντας κάθε φορά λίγη από τη γέµιση και τυλίγοντας σε ρολό. Συνόδευσε, αν θέλεις, µε γκουακαµόλε, sour cream και τριµµένο τσένταρ.

Διάβασε επίσης:

Σάντουιτς µε ψητές ψαροκροκέτες

Σπιτικό χάµπουργκερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ