Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για όλη η οικογένεια! Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά! Απόλαυσέ τη με 7,25 πόντους TBS.

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο φουσίλι

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη μέτρια, χωρίς σπόρους, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 πιπεριές πορτοκαλί μέτριες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο, κομμένο στα 8

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

6 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράσε τα φουσίλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5-6 φλιτζάνια του τσαγιού αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να είναι al dente. Απόσυρε από τη φωτιά και κράτησε ½ φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν. Σούρωσε τα φουσίλι και ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα.

2. Στο μεταξύ, πλύνε καλά τα στήθη του κοτόπουλου και στέγνωσέ τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψε τα σε λεπτές λωρίδες και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Ζέστανε 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 2΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα οι λωρίδες και να ψηθούν καλά. Βγάλ’ τες σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα.

3. Σκούπισε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ζέστανε άλλα 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τις πιπεριές –αφού τους έχεις αφαιρέσει κοτσάνια και σπόρους και κόψει σε λεπτές λωρίδες– και το κρεμμύδι κομμένο στα 8, καρύκευσε με αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 15΄ μέχρι να πάρουν τα λαχανικά χρώμα και να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα. Ρίξε στη συνέχεια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακάτεψε. Απόσυρε από τη φωτιά.

4. Ρίξε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στα φουσίλι και πρόσθεσε το νερό που κράτησες, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και μοίρασε το φαγητό σε πιάτα. Σέρβιρε περιχύνοντας με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Tip: Κόψε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε ισομεγέθη κομμάτια για να μαγειρευτούν όλα ομοιόμορφα.

 

Διάβασε επίσης:

Σουφλέ με τόνο και λαχανικά

Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ