Έρευνες έδειξαν ότι το μήλο έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό των κινδύνων πρόωρου θανάτου. Μάλιστα, οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά ένα μικρό μήλο είναι πιθανό να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους σε σύγκριση με εκείνες που δεν τρώνε. Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών του πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας. Τα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά θεωρείται πως προλαμβάνουν βλάβες των κυττάρων. Φαίνεται πως η φλούδα του μήλου έχει αρκετή ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν και στη διατήρηση υγιούς βάρους. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα ινών που βρέθηκαν στα μήλα έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης αλλά και του κινδύνου για καρκίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ