Ένα παραδοσιακό πιάτο που κλέβει την παράσταση με μόνο 6 TBS πόντους.

Υλικά για 20 τεµάχια

1/4 κιλού κιµάς µοσχαρίσιος

1/4 κιλού κιµάς χοιρινός

1 φλ. ψίχα ψωµιού, µουλιασµένη σε 2-3 κ.σ. γάλα και στραγγισµένη

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη

1 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος

1 αυγό

1 φλ. παρµεζάνα τριµµένη

1 φλ. αλεύρι για πασπάλισµα

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντοµάτας

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες

2 κονσέρβες ντοµάτες κονκασέ

1 µατσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκοµµένος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα µπολ ανάµειξε τα δύο είδη κιµά, την ψίχα του ψωµιού –αφού την έχεις µουλιάσει στο γάλα και στύψει πολύ καλά µε τα χέρια σου–, το σκόρδο και τον µαϊντανό ψιλοκοµµένα. Πρόσθεσε το αυγό, ½ φλιτζάνι τσαγιού τριµµένη παρµεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ζύµωσε καλά µε τα χέρια σου.

2. Προθέρµανε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.

3. Πλάσε το µείγµα σε µικρά κεφτεδάκια στο µέγεθος καρυδιού. Άδειασε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο, αλεύρωσε τα κεφτεδάκια και αράδιασέ τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος.

4. Ψήσε τα κεφτεδάκια στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 20΄ µέχρι να πάρουν χρυσό χρώµα, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.

5. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και σόταρε το σκόρδο ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε τις ντοµάτες κονκασέ και τον ψιλοκοµµένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε και σιγόβρασε τη σάλτσα για 25΄. Μόλις είναι έτοιµη, απόσυρε από τη φωτιά.

6. Μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια, µετάφερέ τα σε µια πιατέλα, πασπάλισέ τα µε την υπόλοιπη παρµεζάνα και σέρβιρε συνοδεύοντας µε τη ζεστή σάλτσα σε ένα µπολ.

 

 

Διάβασε επίσης:

Παγωτό με λεβάντα και λεμόνι

Μοσχαρίσια µπριζόλα γάλακτος µε σάλτσα γραβιέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ