- Διαφήμιση -

Μια πλούσια και θρεπτική πρόταση για το πρωινό, κυρίως όταν ακολουθεί μια δύσκολη ημέρα με μαθήματα ή αρκετή δουλειά. Απόλαυσέ το με 6,25 πόντους TBS.

Από τον Θανάση Σταµούδη

- Διαφήμιση -

Σκεύος: 1 µακρόστενη φόρµα κέικ µήκους 30 εκ.

Υλικά για 8 µερίδες
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
150 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά µεσαίου µεγέθους (100 γρ.)
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
2 µεγάλες ώριµες µπανάνες (230 γρ.)
120 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
30 ml γάλα
90 γρ. κορν φλέικς
60 γρ. αµύγδαλα φιλέ (λεπτές φετούλες)
70 γρ. αποξηραµένα βερίκοκα

Εκτέλεση
1. Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του µίξερ και χτύπησέ τα σε δυνατή ταχύτητα για 4΄ µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να φουσκώσουν. Κατέβασε το µίξερ σε χαµηλή ταχύτητα, πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά και χτύπησέ τα για 2΄, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Κοσκίνισε σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ρίξε το µείγµα αυτό στον κάδο του µίξερ και χτύπησε σε χαµηλή ταχύτητα για 2΄, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Χτύπησε στο µπλέντερ δύο µεγάλες ώριµες µπανάνες και πρόσθεσε στον πουρέ που θα δηµιουργηθεί το γάλα και την κρέµα. Χτύπησε για 1΄, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Μέσα στον κάδο του µίξερ πρόσθεσε και αυτό το µείγµα και χτύπησέ τα για 2΄, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Κράτησε στην άκρη 30 γρ. από τα κορν φλέικς. Άδειασε το µείγµα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και πρόσθεσε τα κορν φλέικς, τα αµύγδαλα φιλέ και τα αποξηραµένα βερίκοκα, ανακατεύοντας απαλά µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σιλικόνης.
5. Προθέρµανε το φούρνο στους 175 °C (αντιστάσεις πάνω κάτω). Πασπάλισε µε βούτυρο και αλεύρι ή στρώσε αντικολλητικό χαρτί στη φόρµα και άδειασε µέσα το µείγµα του κέικ. Επικάλυψέ το µε τα κορν φλέικς που έχεις κρατήσει στην άκρη και ψήσε το στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα. Βγάλ’ το από το φούρνο και άφησε να κρυώσει για 1 ώρα. Είναι έτοιµο να το σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Μανιταρόπιτα

Παστίτσιο με ταλιατέλες, τόνο και σπανάκι

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ