Η γνωστή συνατγή σε μια παραλλαγή έκπληξη! Με μόνο 8 πόντους TBS.

Υλικά για 6 µερίδες

1 κοτόπουλο µεγάλο, κοµµένο σε µερίδες

1 µατσάκι σέσκουλα ψιλοκοµµένα

1 φινόκιο ψιλοκοµµένο

6-7 φρέσκα κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

3 πατάτες µέτριες, κοµµένες σε λεπτές φέτες

10 ελιές Καλαµών χωρίς κουκούτσι, κοµµένες στη µέση

6 φέτες τυρί φορµαέλα Αράχωβας

Χυµός από ½ λεµόνι

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. κρασί λευκό αρετσίνωτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά σου και άφησέ τα στην άκρη. Καθάρισε και κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Βάλε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί καλά, και σόταρε το ξερό κρεµµύδι για 3΄-4΄ µέχρι να γυαλίσει. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και γύρισέ το να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήσε µε το κρασί και άφησε να εξατµιστεί το αλκοόλ για 2΄-3΄. Σκέπασε την κατσαρόλα µε το καπάκι της και σιγόβρασε το κοτόπουλο για 10΄.

2. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό και άφησε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για ακόµα 20΄.

3. Στη συνέχεια, βάλε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεµµύδια και µετά τα σέσκουλα και το φινόκιο. Ανακάτεψε, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και στρώσε από πάνω τις πατάτες. Κλείσε το καπάκι και συνέχισε το µαγείρεµα για άλλα 25΄. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακόµα χλιαρό νερό.

Μόλις το κοτόπουλο και οι πατάτες είναι µαλακά και καλοψηµένα, πασπάλισε µε τις ελιές, σβήσε µε το χυµό λεµονιού και στρώσε από πάνω τις φέτες φορµαέλας. Κλείσε και πάλι το καπάκι της κατσαρόλας για 10΄ µέχρι να λιώσει το τυρί. Σέρβιρε το φρικασέ ζεστό, µε φρέσκο χωριάτικο ψωµί.

tip

Αν δεν έχεις φορµαέλα Αράχωβας, αντικατάστησέ τη µε ένα ταλαγάνι Πελοποννήσου.

Διάβασε επίσης:

Γιουβέτσι µε θαλασσινά

Σπαγγέτι µε πέστο µπρόκολου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ