Ένα αξέχαστο πικάντικο γευστικό αποτέλεσμα! Αξίζει να το δοκιμάσεις καθώς το λάχανο κρατάει πολύ ζουμερό και τρυφερό το κοτόπουλο. Απόλαυσέ το με 7 πόντους TBS.

Υλικά για 8 µερίδες

1 µέτριο κοτόπουλο

1/4 του κιλού συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκοµµένα

1/4 του κιλού κιµά µοσχαρίσιο

2 κιλά λάχανο φρέσκο, βρασµένο ελαφρά σε νερό µε ξίδι

½ φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί αρετσίνωτο

100 γρ. πλιγούρι

1 φλιτζ. τσαγ. γάλα αγελαδινό φρέσκο

1 κρεµµύδι ξερό µεγάλο, ψιλοκοµµένο

150 γρ. κουκουνάρι

1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

Πάπρικα γλυκιά

Πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

1. Βάλε το πλιγούρι σε ένα µεγάλο µπολ µε νερό και το γάλα για να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιµο στράγγιξέ το. Ψιλόκοψε το κρεµµύδι και τα συκωτάκια πουλερικών.

2. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίξε λίγο βούτυρο και σόταρε το κρεµµύδι. Πρόσθεσε τον κιµά, τα συκωτάκια, το πλιγούρι, τα κουκουνάρια, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και συνέχισε το σοτάρισµα ανακατεύοντας απαλά µε µια ξύλινη κουτάλα. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

3. Πάρε το κοτόπουλο και γέµισέ το εσωτερικά µε το µείγµα. Κλείσ’ το µε οδοντογλυφίδες για να µη σου χυθεί η γέµιση κατά το ψήσιµο.

4. Προθέρµανε το φούρνο στους 170°C.

5. Ρίξε σε µια κατσαρόλα νερό, λίγο ξίδι και βάλ’ την σε δυνατή φωτιά. Βάλε το λάχανο και άφησέ το να βράσει. Όταν είναι έτοιµο, απόσυρε από τη φωτιά, στράγγιξε, άνοιξε προσεκτικά και χώρισε τα φύλλα του.

6. Βάλε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και σόταρε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές µέχρι να πάρει χρώµα. Σβήσ’ το µε το κρασί.

7. Στρώσε 4 φύλλα λάχανο σε ένα πήλινο γιουβέτσι, βάλε πάνω το κοτόπουλο και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα φύλλα του λάχανου.

8. Πασπάλισε µε άφθονο πιπέρι καγιέν και πάπρικα, περίχυσε µε νερό (ή ζωµό κοτόπουλου). Ψήσ’ το στη µεσαία σχάρα για 45’. Όταν είναι έτοιµο βγάλ’ το από το φούρνο και σέρβιρέ το µέσα στο πήλινο γιουβέτσι.

Διάβασε επίσης:

Ρεβίθια µε κάστανα στη γάστρα

Συνταγή: Sticks κολοκύθας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ