Το τελευταίο διάστημα νιώθεις ότι το έχεις παρακάνει με το φαγητό; Μην ανησυχείς μια διήμερη αποτοξίνωση θα σε επαναφέρει στο κανονικό σου βάρος. Δεν χρειάζεται όμως να στερηθείς τις αγαπημένες σου γεύσεις, δοκίμασε αυτή την άκρως υγιεινή και γευστική συνταγή με μόλις 2 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µεριδες

250 γρ. φασολάκια πράσινα µακριά
1½ φλ. αρακάς
1 κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένο
2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα (µόνο το πράσινο µέρος)
1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκοµµένος
10 λεπτές φέτες πορτοκαλί κολοκύθας
3 κ.σ. χυµός πορτοκαλιού
½ κ.σ. ξίδι µπαλσάµικο
1 κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλε σε µια κατσαρόλα το νερό και τοποθέτησέ τη σε µέτρια φωτιά. Ρίξε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τον αρακά και άφησέ τα να βράσουν για 2΄. Σούρωσέ τα καλά και άδειασέ τα σε ένα µπολ. Άφησε στην άκρη.

2. Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε το ξερό κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια. Ανακάτεψε µε µια σπάτουλα σιλικόνης και σόταρε για 1΄-2΄. Χαµήλωσε τη θερµοκρασία και πρόσθεσε τα φασολάκια, τον αρακά και τις φέτες κολοκύθας. Σόταρε για 2΄ ακόµα. Πρόσθεσε το χυµό πορτοκαλιού, το βασιλικό, το ξύσµα και το ξίδι µπαλσάµικο. Άφησέ τα πάνω στη φωτιά για 20΄΄, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, αλατοπιπέρωσε και απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά. Σέρβιρε σε µια πιατέλα.

Διάβασε επίσης:

Τρικ: Βάλε στο πιάτο σου τη σωστή ποσότητα φαγητού

Πίτα µε σολοµό και γαρίδες σε φύλλο κρούστας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ