Μια πολύ αρωματική πρόταση για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας, με μύδια και πολλά μυρωδικά που θα σας θυμίζουν θάλασσα σε κάθε μπουκιά. Απόλαυσέ τα με 8,5 πόντους TBS.

Υλικά για 4 µερίδες

500 γρ. λιγκουίνι
250 γρ. µύδια, ψίχα
20 ντοµατίνια
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκοµµένη
6-7 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
1 κ.σ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιηµένη
1 φλ. κρασί λευκό ξηρό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσµα από 1 λάιµ
Αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση
1. Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλ’ το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Κόψε τα ντοµατίνια στη µέση και ρίξε τα στο τηγάνι µαζί µε το σκόρδο. Άφησέ τα να σοταριστούν για 3΄-4΄, µέχρι να πάρουν χρώµα.
2. Πρόσθεσε στο τηγάνι τα µύδια, το τσίλι και το κόλιαντρο. Ανακάτεψε καλά µε µια ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπέρωσε και σόταρε για ακόµα 2΄. Στη συνέχεια, σβήσε µε το κρασί, χαµήλωσε τη φωτιά στο µισό και µαγείρεψε για 3΄-4΄. Κατόπιν απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.
3. Φτιάξε τα λιγκουίνι. Βάλε σε µια κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και άφησέ τη σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, πρόσθεσε τα λιγκουίνι. Χαµήλωσε τη φωτιά στο µισό και βράσε για 7΄-8΄ ώστε να γίνουν al dente. Σούρωσε τα ζυµαρικά κρατώντας 1 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό.
4. Ρίξε τα λιγκουίνι και το νερό που κράτησες στο τηγάνι µε τα µύδια. Ψιλόκοψε το βασιλικό και πρόσθεσέ τον στο τηγάνι. Σέρβιρε σε ένα πιάτο τα λιγκουίνι µε τη σάλτσα και πασπάλισε µε λίγο από το ξύσµα λάιµ.

Διάβασε επίσης:

Ζυμαρικά με τυριά

Πίτσα µε µοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ