Μεσογειακή σαλάτα µε φασολάκια & σύκα

Από τη Μυρσίνη Λαµπράκη

Χρόνος προετοιµασίας: 10΄
Χρόνος µαγειρέµατος: 7΄-13΄
Κόστος: €8

Υλικά για 4 µερίδες
200 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγµένα
6 σύκα µικρά, κοµµένα στα τέσσερα
1 κρεµµύδι για στιφάδο, κοµµένο σε λεπτές φέτες
1 µπάλα µοτσαρέλας, στραγγισµένη και κοµµένη σε κύβους
2 κ.σ. φουντούκια, καβουρντισµένα και χοντροκοµµένα
½ µατσάκι βασιλικός φρέσκος, χοντροκοµµένος

Για τη σος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι µπαλσάµικο
1 κ.σ. µαρµελάδα σύκο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε µια µικρή κατσαρόλα βράσε νερό σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τα φασολάκια και ζεµάτισέ τα για 2΄-3΄. Βγάλ’ τα µε µια τρυπητή κουτάλα και βάλ’ τα σε ένα µπολ µε παγωµένο νερό, ώστε να διατηρήσουν το χρώµα και την τραγανή σάρκα τους. Αφού κρυώσουν, σούρωσέ τα και στέγνωσέ τα µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Προθέρµανε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
3. Ετοίµασε τη σος. Σε ένα δοχείο µε καπάκι ρίξε το ελαιόλαδο, τη µαρµελάδα σύκο, το ξίδι µπαλσάµικο,το αλάτι και το πιπέρι. Κλείσε το καπάκι και ανακίνησε δυνατά το δοχείο, ώσπου να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
4. Βάλε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια, τοποθέτησέ το στη µεσαία σχάρα του προθερµασµένου φούρνου και καβούρντισέ τα για 5΄-10’. Απόσυρε από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς. Κόψ’ τα σε κοµµάτια στον πολυκόπτη, αλλά πρόσεξε να µη γίνουν σκόνη.
5. Βάλε τα φασολάκια σε µια πιατέλα και πρόσθεσε τα σύκα κοµµένα στα τέσσερα, τη µοτσαρέλα, το κρεµµύδι, τα φουντούκια και τον βασιλικό. Περίχυσε µε τη σος και σέρβιρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ