Τώρα η κλασική συνταγή διαφοροποιείται απολαυστικά, με μόνο 11 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

4 µοσχαρίσιες µπριζόλες

Για το µαρινάρισµα

10 φυλλαράκια µαντζουράνας φρέσκα

10 φύλλα λεµονοθύµαρου

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

10 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυµός από 1 µεγάλο λεµόνι

1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού

Για τη γέµιση

5 κ.σ. φρέσκο ανθότυρο

4 κ.σ. ξινοµυζήθρα

4 κ.γ. ξινόγαλο

Αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι πράσινο τριµµένο

Για τη σάλτσα γραβιέρας

500 ml σπιτικός ζωµός κότας

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

400 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριµµένη

Αλάτι

Πιπέρι πράσινο φρεσκοτριµµένο

2-3 φρέσκα φύλλα µαντζουράνας ψιλοκοµµένα

Εκτέλεση

1. Μαρίναρε τις µπριζόλες. Βάλε σε ένα µεγάλο µπολ τα υλικά της µαρινάδας και τοποθέτησε µέσα τις µπριζόλες. Άφησέ τες να µαριναριστούν για 1 ώρα.

2. Κατόπιν βγάλ’ τες από το µπολ, στράγγιξέ τες και σκούπισέ τες µε χαρτί κουζίνας. Βάλε τη µια µπριζόλα πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με τη µύτη ενός µαχαιριού φιλεταρίσµατος, καλά ακονισµένου, δηµιούργησε στο κέντρο της µια τοµή 1-2 εκ. Έχοντας το µαχαίρι καρφωµένο µέσα στο κρέας, µε µικρές κοφτές κινήσεις δεξιά αριστερά, άνοιξε µια «τσέπη». Επανάλαβε τη διαδικασία και µε τις άλλες τρεις µπριζόλες.

3. Ρίξε σε ένα µπολ όλα τα υλικά για τη γέµιση και ανακάτεψε µε ένα κουτάλι µέχρι να ενσωµατωθούν. Κατόπιν γέµισε µε το µείγµα της γέµισης ένα κορνέ µε µύτη 5 εκ. Άνοιξε µε τα δάχτυλά σου τη σχισµή στις µπριζόλες και γέµισέ τες µε το µείγµα του κορνέ. Κλείσ’ τες µε 1-2 οδοντογλυφίδες.

4. Ψήσε στη σχάρα ή σε γκριλιέρα-τηγάνι για 8΄-10΄, αν τις θέλεις καλοψηµένες, ή για 4΄-6΄, αν τις θέλεις µεσαία ψηµένες.

5. Ετοίµασε τη σάλτσα. Βάλε σε µια κατσαρόλα το ζωµό κοτόπουλου. Τοποθέτησε σε δυνατή φωτιά και άφησε να βράσει για 6΄-8΄, µέχρι να µείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας του ζωµού. Κατόπιν χαµήλωσε τη φωτιά στο µέτριο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το τυρί και τη µαντζουράνα. Ανακάτεψε µε ένα κουτάλι και άφησε στη φωτιά για 1΄-2΄, µέχρι να λιώσει το τυρί.

6. Μόλις δέσει η σάλτσα, απόσυρε από τη φωτιά. Δοκίµασε και, αν χρειάζεται, πρόσθεσε αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, βάλε τις µπριζόλες σε πιάτα και περίχυσέ τες µε τη σάλτσα. Συνόδευσε µε πατάτες τηγανητές και σέρβιρε.

TIP: Το ψήσιµο εξαρτάται από το πάχος της µπριζόλας. Εποµένως, πρόσεξέ το ιδιαίτερα, επειδή µπορεί να καούν ή να µείνουν άψητες.

Διάβασε επίσης:

Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!

Μοσχαρίσια σουβλάκια πάνω σε ψητές ντοµάτες και πιπεριές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ