Ένα δροσιστικό πιάτο με παιχνιδιάριο χαρακτήρα που μπορείς να απολαύσεις με 9 TBS πόντους.

Υλικά για 6 µερίδες

6 κυπριακές πίτες µικρές

Για τα σουβλάκια

1 κιλό µοσχαρίσιος λαιµός, κοµµένος σε µέτρια κοµµάτια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την κρούστα

4 σκελίδες σκόρδο µεγάλες

1 κ.σ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξίδι µπαλσάµικο

Αλάτι, πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά

2 ντοµάτες µέτριες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε φέτες 1-2 εκ.

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεµµύδι ξερό µέτριο, καθαρισµένο και κοµµένο σε ροδέλες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.γ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκοµµένος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Πάπρικα γλυκιά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ετοίµασε την κρούστα. Βάλε στο µούλτι το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το µαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξίδι µπαλσάµικο. Πάτησε το on/off 2-3 φορές διαδοχικά, ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά.

2. Πλύνε τον µοσχαρίσιο λαιµό και κόψ’ τον σε κύβους διαστάσεων περίπου 4 εκ. Πέρασε τα κοµµάτια σε µεταλλικά καλαµάκια για σουβλάκια. Με ένα πινέλο, άλειψέ τα µε το µείγµα της κρούστας. Σκέπασε την πιατέλα µε διάφανη µεµβράνη και άφησε τα σουβλάκια να µαριναριστούν για 20΄-30΄.

3. Προθέρµανε το φούρνο στο γκριλ στους 180°C ή ετοίµασε το µπάρµπεκιου.

4. Σε ένα µπολ ρίξε το γιαούρτι µε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψέ τα καλά και τοποθέτησε τη σάλτσα στο ψυγείο.

5. Αν ψήσεις τα σουβλάκια στο γκριλ, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και ψήσ’ τα για 8΄-10΄ από κάθε πλευρά. Κάνε το ίδιο και αν τα φτιάξεις στη σχάρα.

6. Πλύνε τα λαχανικά και αφαίρεσε τα κοτσάνια τους. Ξεφλούδισε τις ντοµάτες και κόψ’ τες σε φέτες. Κόψε το κρεµµύδι σε λεπτές ροδέλες. Με ένα πινέλο άλειψε τις ντοµάτες, τα κρεµµύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης µε το ελαιόλαδο και βάλ’ τα στην ίδια σχάρα.Αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσ’ τα για 4΄ από κάθε πλευρά.

7. Κατόπιν αφαίρεσε τα σουβλάκια και τα ψητά λαχανικά από τη σχάρα και τοποθέτησέ τα σε µια πιατέλα. Βάλε τις πίτες στη σχάρα και ψήσ’ τες για 4΄-5΄.

8. Βάλε στα πιάτα από µία πίτα και από πάνω τα λαχανικά, µία κουταλιά σάλτσα και µετά τοποθέτησε ένα σουβλάκι.

TIP: Διάλεξε ένα τρυφερό κοµµάτι µοσχαριού, όπως φιλέτο ή λαιµό. Εναλλακτικά, µπορείς να δοκιµάσεις την ίδια συνταγή µε χοιρινό κρέας.

Διάβασε επίσης:

Σουβλάκια κοτόπουλου µε λεµονάτο τζατζίκι και ψητά λαχανικά

Αρνίσια παϊδάκια µε µεσογειακή σαλάτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ