Μπέργκερ µε µανιτάρια, φέτα & σπανάκι

Χρόνος προετοιµασίας: 10΄
Χρόνος µαγειρέµατος: 25΄
Κόστος: €10

Υλικά για 3 μερίδες
6 ατοµικές πίτες για σουβλάκι

Για τη γέµιση
3 µανιτάρια πορτοµπέλο, µεγάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεµµύδια ξερά µικρά, ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1 κ.γ. κύµινο
½ κ.γ. κόλιαντρο ξερό, σπασµένο
1/4 κιλού σπανάκι
2 πιπεριές κόκκινες καυτερές, ψιλοκοµµένες
Ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
1½ φλ. τσ. φέτα σκληρή, θρυµµατισµένη
Αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισµα
1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
1. Ετοίµασε το µπάρµπεκιου ή προθέρµανε το γκριλ στους 180° C.
2. Αλατοπιπέρωσε και λάδωσε ελαφρώς τα µανιτάρια. Σε ένη τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε µέτρια φωτιά και σόταρε για 5΄ τα κρεµµύδια και το σκόρδο, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε το κύµινο και το κόλιαντρο, και σόταρε για 2΄ ακόµα. Απόσυρε από τη φωτιά και µετάφερε τα υλικά σε ένα µπολ.
3. Σε άλλο µπολ βάλε το σπανάκι, ζεµάτισέ το σε 3-4 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό, σούρωσέ το και ρίξε αµέσως κρύο νερό. Άφησέ το να στραγγίσει καλά και ψιλόκοψέ το. Πρόσθεσε στο µπολ µε τα κρεµµύδια το σπανάκι, τη θρυµµατισµένη φέτα, το ξύσµα λεµονιού και τις πιπεριές. Ανακάτεψε µε κουτάλι και αλατοπιπέρωσε.
4.Ψήσε στο µπάρµπεκιου ή σε αντικολλητικό ταψί στο γκριλ τα µανιτάρια για 5΄ από κάθε πλευρά.
5. Γέµισέ τα µε το µείγµα και ψήσε για 10΄ ακόµα, ώσπου να ζεσταθεί και η γέµιση. Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή ένα πιατάκι κόψε τις πίτες για σουβλάκι στο ίδιο µέγεθος µε τα µανιτάρια. Βάλε στα πιάτα από µία πίτα, µοίρασε από πάνω τα µανιτάρια και σκέπασε µε µία πίτα ακόµη. Συνόδευσε µε γιαούρτι και σέρβιρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ