Αυτό το κοτόπουλο μπορεί να είναι νανάκι αλλά είναι τεράστιο σε νοστιμιά…! Απόλαυσέ το με 12,5 TBS πόντους.

Υλικά για 2 µερίδες

2 κοτόπουλα νανάκια, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος

3/4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος

Για τη γέµιση

3/4 φλ. τυρί µαλακό (κατίκι Δοµοκού ή τύπου Φιλαδέλφειας)

1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισµένη

2 ντοµάτες λιαστές, ψιλοκοµµένες

1 κ.σ. ελιές µαύρες ή πράσινες, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκοµµένες

1 κ.γ. παρµεζάνα, τριµµένη

1 µατσάκι βασιλικός φρέσκος, ψιλοκοµµένος

Ξύσµα από 1/2 λεµόνι (ακέρωτο)

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Απόσυρε από το ψυγείο τα κοτόπουλα 30΄ προτού ξεκινήσεις την εκτέλεση και άφησε να έρθουν σε θερµοκρασία περιβάλλοντος.

2. Φτιάξε το µείγµα της γέµισης. Ρίξε σε ένα µεγάλο µπολ το τυρί, τη σκελίδα σκόρδο, αφού πρώτα την κοπανίσεις µε τη λάµα ενός µεγάλου µαχαιριού, ώστε να φύγει η φλούδα της και να πολτοποιηθεί, τις ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες, τις ψιλοκοµµένες ελιές, την τριµµένη παρµεζάνα, το βασιλικό, το ξύσµα λεµονιού και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε µε ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά µεταξύ τους.

3. Σε µια καθαρή επιφάνεια εργασίας ακούµπησε τα νανάκια µε το κοίλο µέρος τους προς τα πάνω. Προσεκτικά, τράβηξε ελαφρά το δέρµα τους προς τα έξω, έτσι ώστε να κάνεις χώρο για να βάλεις από κάτω το µείγµα της γέµισης. Τώρα, µε προσοχή πάρε το µισό µείγµα της γέµισης µε ένα κουτάλι και άπλωσέ το κάτω από το δέρµα του ενός κοτόπουλου και ύστερα επανάλαβε τη διαδικασία για το δεύτερο. Με µερικές οδοντογλυφίδες ένωσε το µέρος της σχισµής προς τα κάτω.

4. Άλειψε τα νανάκια µε το βούτυρο, αλατοπιπέρωσέ τα από πάνω και ψήσε τα για 35΄, φροντίζοντας να τα περιχύνεις κατά διαστήµατα µε τη σάλτσα, ώστε να µην ξεραθούν και να αποκτήσουν ωραία κρούστα. Επίσης, έλεγξε ώστε να είναι καλά ψηµένα τα µπουτάκια τους. Αν είναι πολύ µαλακά, τότε άφησε για 5΄-10΄. Απόσυρε από το φούρνο, τύλιξε το κάθε νανάκι µε αλουµινόχαρτο και άφησε να ξεκουραστούν σε µια πιατέλα, µε τη µεριά του στήθους τους προς τα κάτω. Γύρισε στο φούρνο να ψηθούν για επιπλέον 10΄. Σβήσε το φούρνο, κόψ’ τα και σέρβιρε.

Tip: Φρόντισε να έχει απλωθεί καλά το µείγµα της γέµισης προς τα µέσα, έτσι ώστε να είναι παντού ζουµερά.

Διάβασε επίσης:

Βολοβάν µε φέτα και ρόδι

Σοκολατένια µελοµακάρονα µπουκίτσες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ