Η συνταγή δημιουργήθηκε για την εταιρεία LifeTree από την σεφ Μίκα Κιτρίνα (aka Κeto Kitchen Ninja).

Λατρεύεις την παράδοση αλλά προσέχεις και τη διατροφή σου; Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο με αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες που θα λατρέψεις!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τους κουραμπιέδες

160gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100gr Sukrin Gold

100gr απλό αλεύρι αμυγδάλου

70gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)

150gr άσπρο ελαφρά ψημένο αμύγδαλο με αλάτι

(100gr ψιλοτριμμένα, 50gr ολόκληρα στη ζύμη)

3gr σόδα μαγειρικής και λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)

20gr κονιάκ

2 κρόκοι αυγού

½ στικ φυσική βανίλια

Για ντεκόρ

20gr Sukrin Melis

30gr απλό αλεύρι αμυγδάλου

30gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)

Λίγη φυσική βανίλια

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάτε το βούτυρο και την Sukrin Gold με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει το γλυκαντικό.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι, μέχρι να ενωθούν.

Σχηματίζετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να δέσει μισή ώρα στο ψυγείο.

Σχηματίζεται τους κουραμπιέδες είτε με κούπ-πατ, είτε πλάθοντάς τους στο σχήμα της αρεσκείας σας.

Τους τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνετε στους 160°C στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Προσθέτετε το ντεκόρ.

*Οι συνταγές είναι της σεφ Μίκα Κιτρίνα aka Κeto Kitchen Ninja.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Sukrin για Ελλάδα και Κύπρο, η εταιρεία LifeTree – Αισχύλου 4, 15234 Χαλάνδρι – www.lifetree.gr

Καλή σας απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ