“Η συνταγή δημιουργήθηκε για την εταιρεία LifeTree από την σεφ Μίκα Κιτρίνα (aka Κeto Kitchen Ninja).”
Λατρεύεις την παράδοση αλλά προσέχεις και τη διατροφή σου; Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο με αυτή τη συνταγή για κουραμπιέδες που θα λατρέψεις!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τους κουραμπιέδες
• 160gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 100gr Sukrin Gold
• 100gr απλό αλεύρι αμυγδάλου
• 70gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• 150gr άσπρο ελαφρά ψημένο αμύγδαλο με αλάτι
(100gr ψιλοτριμμένα, 50gr ολόκληρα στη ζύμη)
• 3gr σόδα μαγειρικής και λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)
• 20gr κονιάκ
• 2 κρόκοι αυγού
• ½ στικ φυσική βανίλια
Για ντεκόρ
• 20gr Sukrin Melis
• 30gr απλό αλεύρι αμυγδάλου
• 30gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• Λίγη φυσική βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
• Χτυπάτε το βούτυρο και την Sukrin Gold με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει το γλυκαντικό.
• Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι, μέχρι να ενωθούν.
• Σχηματίζετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να δέσει μισή ώρα στο ψυγείο.
• Σχηματίζεται τους κουραμπιέδες είτε με κούπ-πατ, είτε πλάθοντάς τους στο σχήμα της αρεσκείας σας.
• Τους τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνετε στους 160°C στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
• Προσθέτετε το ντεκόρ.
*Οι συνταγές είναι της σεφ Μίκα Κιτρίνα aka Κeto Kitchen Ninja.
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Sukrin για Ελλάδα και Κύπρο, η εταιρεία LifeTree – Αισχύλου 4, 15234 Χαλάνδρι – www.lifetree.gr
Καλή σας απόλαυση!