Οµελέτα µε πέστο βασιλικού & µοτσαρέλα

Χρόνος προετοιµασίας: 10΄
Χρόνος µαγειρέµατος: 15΄-20΄
Κόστος: €9

Υλικά για 4 µερίδες
8 αυγά
½ ντοµάτα ώριµη, κοµµένη σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
2 µπάλες µοτσαρέλας, κοµµένες σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθέρµανε τον φούρνο στους 220° C, στον αέρα. Σε ένα µπολ ρίξε τα αυγά και χτύπησέ τα καλά µε ένα σύρµα χειρός. Πρόσθεσε το πέστο βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι και τις φέτες από τη µία µπάλα µοτσαρέλας και ανακάτεψε ελαφρώς.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου περίπου 25 εκ. (µε χερούλι που µπαίνει στον φούρνο) ζέστανε το λάδι σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε το µείγµα της οµελέτας και ανακάτεψε 1-2 φορές µε µια ξύλινη σπάτουλα. Χαµήλωσε τη φωτιά και άπλωσε οµοιόµορφα πάνω στην οµελέτα τις φέτες ντοµάτας και τις υπόλοιπες φέτες µοτσαρέλας.
3. Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε την οµελέτα στους 220° C, στον αέρα, για περίπου 10΄, ώσπου να φουσκώσει. Βγάλε την οµελέτα από τον φούρνο και άφησέ τη να σταθεί για 5΄. Κόψε σε κοµµάτια και σέρβιρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ