Η λεβάντα απογειώνει τη συνταγή σου και το λεμόνι κάνει έντονη τη γεύση του. Απόλαυσέ το με μόλις 1,25 TBS πόντους.

Θα χρειαστείς: 1 μικρή κατσαρόλα, 1 μίξερ χειρός

Υλικά για 10 μερίδες

120ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

30 γρ. λεβάντα αποξηραμένη

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)

Χυμό από 1 λεμόνι, φρέσκο

110 γρ. μέλι

Εκτέλεση

1. Ρίξε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.

2. Απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξε μέσα την αποξηραμένη λεβάντα και άφησέ το στην άκρη για 30΄. Στη συνέχεια ρίξε μέσα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, τον φρέσκο χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη λεβάντα που έχεις στην άκρη, αφού πρώτα σουρώσεις το μείγμα τους για να απομακρύνεις τη λεβάντα.

3. Χτύπησε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, αλλά να μη διαλυθεί τελείως το μέλι. Σκέπασε το μπολ και φύλαξέ το στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον. Απόσυρε από την κατάψυξη και σέρβιρε.

Tip: Μπορείς να σερβίρεις το παγωτό με γλυκό του κουταλιού λεμόνι για να απογειώσεις τη γεύση του.

Διάβασε επίσης:

Παγωμένη μους σοκολάτας με βύσσινα

Αρωματική κομπόστα σταφύλι με παγωτό βανίλια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ