Αν τα όσπρια δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαιτολόγιό σου με αυτό το πιάτο θα αναθεωρήσεις την άποψή σου! Με μόνο 4,75 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

½ κιλό ντοµατίνια κόκκινα και κίτρινα

1 πιπεριά κόκκινη µεγάλη, χωρίς σπόρους, κοµµένη σε τετράγωνα κοµµάτια διάστασης 4 εκ.

1 κολοκύθι κοµµένο σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.

½ κιλό ρεβίθια βρασµένα

2 κ.γ. σόδα µαγειρική

1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού

3 κ.γ. κάππαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ρίγανη

1 φλ. φέτα θρυµµατισµένη

Αλάτι

Πιπέρι µαύρο φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

1. Γέµισε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 4-5 φλιτζάνια τσαγιού κρύο νερό και τη σόδα και βάλε µέσα τα ρεβίθια. Άφησέ τα να µουλιάσουν για ένα βράδυ. Την εποµένη σούρωσέ τα, ξέπλυνέ τα από τη σόδα και γέµισε πάλι την κατσαρόλα µε νερό. Ρίξε τα ρεβίθια και βράσε τα σε µέτρια φωτιά για περίπου 40΄ ή µέχρι να µαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν (θα πρέπει να κρατάνε λίγο). Μόλις είναι έτοιµα, απόσυρε από τη φωτιά, άδειασέ τα σε ένα σουρωτήρι και άφησέ τα να στραγγίσουν.

2. Προθέρµανε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.

3. Κόψε 4 κοµµάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µήκος 50 εκ. το καθένα. Μοίρασε ισόποσα τα ολόκληρα ντοµατίνια, την πιπεριά σε κοµµάτια 4 εκ., το κολοκύθι σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. (αφού πρώτα έχεις πλύνει και καθαρίσει τα λαχανικά) και τα ρεβίθια. Πασπάλισε µε το ξύσµα λεµονιού, αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Βάλε από πάνω ίσες ποσότητες από την κάππαρη, 1½ κ.σ. από το ελαιόλαδο και 1½ κ.γ. από τη ρίγανη.

4. Δίπλωσε τις 2 µακριές άκρες κάθε χαρτιού πάνω από τη γέµιση και βάλε από κάτω τις στενές άκρες για να κλείσεις τα πακετάκια. Μετάφερέ τα σε µια λαµαρίνα φούρνου και ψήσε στη µεσαία σχάρα για 20΄, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.

5. Απόσυρε από το φούρνο, µετάφερε τα πακετάκια σε πιάτα και άνοιξέ τα. Περίχυσε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπάλισε µε την υπόλοιπη ρίγανη και τη φέτα θρυµµατισµένη και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης:

Σπαγγέτι µε πέστο µπρόκολου

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και φορμαέλα Αράχωβας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ