Απαλή στη γεύση με τραγανό φύλλο κρούστας, αυτή η πίτα θα φέρει μια «θαλασσινή αύρα» στο τραπέζι σου. Απόλαυσέ τη με 8 πόντους TBS.Από τη Μυρσίνη Λαµπράκη

Υλικά για 6 µερίδες
500 γρ. φιλέτο σολοµού φρέσκου, κοµµένο σε κύβους περ. 2,5 εκ.
150 γρ. γαρίδες, καθαρισµένες
½ φλ. crème fraîche
150 γρ. τυρί κρέµα
2 αυγά µεγάλου µεγέθους
6-8 φύλλα κρούστας
½ φλ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθέρµανε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Πόσαρε σε νερό που σιγοβράζει το σολοµό και τις γαρίδες για 1΄-2΄ και στράγγιξέ τα.
2. Σε ένα µεγάλο µπολ τοποθέτησε την crème fraîche, το τυρί κρέµα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε µε ένα κουτάλι µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτύρωσε ένα παραλληλόγραµµο ταψί διαστάσεων 20×30 εκ. µε λίγο βούτυρο.
3. Κόψε 4 φύλλα κρούστας στη µέση και ξεκίνησε να τα στρώνεις στο ταψί, αλείφοντας το καθένα µε βούτυρο µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Άπλωσε τα φύλλα εναλλάξ, έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες τους από τη φόρµα. Άπλωσε πάνω στα φύλλα το σολοµό και τις γαρίδες και στρώσε από πάνω το µείγµα των τυριών. Βουτύρωσε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και τοποθέτησε πάνω από το µείγµα τυριών. Γύρισε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν από τα τοιχώµατα του σκεύους και χάραξε σε κοµµάτια.
4. Τοποθέτησε στο φούρνο και ψήσε την πίτα για 25΄-30΄. Κατόπιν απόσυρε από το φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει για 10΄-15΄, ώστε να σταθεροποιηθεί η γέµιση. Ξεφόρµαρε και σέρβιρε την πίτα ζεστή.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις την crème fraîche µε γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά).

Διάβασε επίσης:

Καγιανάς φούρνου

Άλλαξε µαχαιροπίρουνα – άλλαξε γεύση!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ