Μια διαφορετική πίτσα για να ετοιμάσεις μόνη σου σε μόλις 25 λεπτά! Απόλαυσέ τη με μόνο 8,25 πόντους TBS.

Υλικά για 3 μερίδες

1 ζύμη για πίτσα αφράτη, έτοιμη

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη

9 φέτες σαλάμι αέρος πικάντικο

12 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

½ φλ. φύλλα βασιλικού

1 μπάλα μοτσαρέλας, φρέσκια, μεγάλη, στραγγισμένη

½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C στον αέρα. Βάλε μια λαμαρίνα φούρνου στη μεσαία σχάρα να ζεσταθεί για 10΄.

2. Χώρισε την έτοιμη ζύμη πίτσας σε 3 ίσα μέρη και με έναν πλάστη άνοιξέ τα σε μακρόστενα κομμάτια διαστάσεων περίπου 6 Χ 25 εκ. Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

3. Άλειψε τις βάσεις με ελαιόλαδο και άπλωσε από πάνω με ένα κουτάλι ισόποσα τη σάλτσα ντομάτας. Κόψε τις φέτες από το σαλάμι σε λωρίδες, στρίψε τις ελαφρώς και βάλε τις από πάνω. Συνέχισε με τις ελιές –αφού τις έχεις κόψει στη μέση και αφαιρέσει τα κουκούτσια– και τα φύλλα βασιλικού. Βάλε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπάλισε με την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

4. Μετάφερε το χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα και ψήσε τις πίτσες στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10΄ μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να πάρει χρυσό χρώμα. Απόσυρε από το φούρνο και σέρβιρε αμέσως.

Συμβουλή: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμη σάλτσα για πίτσα, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σου.

Διάβασε επίσης:

Γιουβέτσι µε θαλασσινά

Φουσίλι με κοτόπουλο και πιπεριές

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ