Στην Περιοχή της Καστανίτσας στην Αρκαδίας, το φαγητό αυτό είναι φημισμένο σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Απόλαυσέ το κι εσύ με μόνο 5,25 πόντους TBS.

Υλικά για 8 µερίδες

1 κιλό ρεβίθια χωρίς φλούδα

1 κιλό κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

1 κιλό κάστανα καθαρισµένα

1 µεγάλη ντοµάτα ολόκληρη

1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό

1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

Χυµό από 2 µέτρια λεµόνια

1 φλιτζ. τσαγ. νερό

1 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μούσκεψε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 8 ώρες, στράγγιξέ τα και βράσ’ τα σε καθαρό αλατισµένο νερό στην κατσαρόλα για 20΄. Στράγγιξέ τα και ρίξ’ τα σε µια πήλινη κατά προτίµηση γάστρα.

2. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κάστανα και το µαϊντανό. Σκέπασε και ψήσε για 1 ώρα στους 180° C. Άνοιξε το καπάκι και πρόσθεσε τα κάστανα και το µαϊντανό. Κλείσε και συνέχισε το ψήσιµο για 30΄ ακόµα.

3. Σέρβιρε το φαγητό ζεστό πασπαλισµένο, αν θέλεις, µε λίγο µαϊντανό.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Sticks κολοκύθας

Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ