Πάρε μια αντιπροσωπευτική γεύση της ιταλικής γαστρονομίας μέσα από το διάσημο ριζότο Μιλανέζε! Απόλαυσέ το με 10,25 πόντους TBS.

Υλικά για 2 µερίδες

1½ φλ. ρύζι αρµπόριο

1 φλ. κρασί λευκό ξηρό

2 κρεµµύδια ξερά, ψιλοκοµµένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

5 ίνες κρόκος Κοζάνης

1 lt ζωµός κοτόπουλου

1/3 φλ. παρµεζάνα τριµµένη

Εκτέλεση

1. Ρίξε το ελαιόλαδο σε µια µεγάλη κατσαρόλα και άφησε να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεµµύδι και σόταρε µέχρι να µαλακώσει, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε µε απαλές κινήσεις συνεχώς, µέχρι να γίνει διάφανο.

2. Σβήσε µε το κρασί, άφησε λίγο να εξατµιστεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίξε το ζωµό κοτόπουλου σταδιακά µε µια κουτάλα. Άφησε την κατσαρόλα στη φωτιά για επιπλέον 15΄-20΄, ανακατεύοντας συνεχώς µε την κουτάλα και προσθέτοντας ζωµό, έτσι ώστε να χυλώσει το ριζότο. Λίγο πριν αποσύρεις από τη φωτιά, πρόσθεσε τις ίνες του κρόκου Κοζάνης και την τριµµένη παρµεζάνα. Απόσυρε από τη φωτιά, µοίρασε σε πιάτα και σέρβιρε αµέσως, γαρνίροντας αν θέλεις µε µερικές ακόµα ίνες κρόκου.

Διάβασε επίσης:

Κλαµπ σάντουιτς µε τόνο και αβοκάντο

Τραχανότουρτα µε σύγκλινο & αυγό µάτι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ