Το αγαπημένο σου Χριστουγεννιάτικο γλυκό, σε μια λαχταριστή παραλλαγή. Απόλαυσέ το με μόνο 2 πόντους TBS!

Υλικά για 70-80 τµχ.

Για τα µελοµακάρονα

33 γρ. βούτυρο φρέσκο

170 ml ηλιέλαιο

17 ml µπράντι

75 ml χυµός πορτοκαλιού

Ξύσµα από 1/3 πορτοκαλιού, ακέρωτο

58 γρ. ζάχαρη άχνη

45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2,5 γρ. µπέικιν πάουντερ

1 γρ. κανέλα σε σκόνη

1 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml νερό

125 γρ. γλυκόζη

1 ξυλαράκι κανέλα

1 φλούδα λεµονιού

500 γρ. µέλι

Για την επικάλυψη

200 γρ. καρύδια ψιλοκοµµένα

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

2. Φτιάξε το σιρόπι. Βάλε σε µια µεσαία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το κανελόξυλο και τη φλούδα λεµονιού και βράσε σε δυνατή φωτιά για 1΄-2΄. Απόσυρε από τη φωτιά, πρόσθεσε το µέλι και ανακάτεψε µε ξύλινη κουτάλα. Άφησε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

3. Φτιάξε τα µελοµακάρονα. Τοποθέτησε σε ένα µεγάλο µπολ το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το µπράντι, το χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού και τα δύο είδη ζάχαρης, ανακατεύοντας µε αυγοδάρτη, έως ότου δηµιουργηθεί ένα οµοιογενές µείγµα. Κοσκίνισε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και τα µπαχαρικά σου και πρόσθεσέ τα σταδιακά στο µείγµα βουτύρου, ανακατεύοντας µε τα χέρια σου σε χιαστί κινήσεις.

4. Πλάσε αµέσως το µείγµα σε µικρές µπουκίτσες. Πίεσέ τες ελαφρά µε το δάχτυλό σου σε ένα κόσκινο µε κυψέλες ή στη λεπτή πλευρά του τρίφτη, ώστε να σχηµατιστεί µια µικρή λακκουβίτσα στην επιφάνειά τους. Τοποθέτησε τα µελοµακάρονα σε λαµαρίνες µε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε τα στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 15΄. Κατόπιν απόσυρέ τα από το φούρνο και όσο είναι ακόµα ζεστά σιρόπιασέ τα. Με τη βοήθεια µιας τρυπητής κουτάλας βύθισε στο κρύο σιρόπι για 20΄΄. Στη συνέχεια, µετάφερέ τα σε σχάρες και άφησέ τα να στραγγίσουν.

5. Φτιάξε την επικάλυψη. Λιώσε τα 350 γρ. σοκολάτας στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή θερµοκρασία, πρόσθεσε τα υπόλοιπα 150 γρ. και ανακάτεψε µε σπάτουλα σιλικόνης να οµογενοποιηθεί. Ζέστανε για 10΄΄ στο φούρνο µικροκυµάτων και βούτηξε προσεκτικά το κάθε µελοµακάρονο από την πάνω πλευρά. Άφησέ τα να σταθεί η σοκολάτα, τοποθετώντας τα µε την πλευρά της σοκολάτας προς τα κάτω επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα, γάρνιρέ τα µε λίγα καρύδια ψιλοκοµµένα και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

Tip: Μην ανακατεύεις πολλή ώρα τη ζύµη για τα µελοµακάρονα, γιατί αν κορδάρει (αν γίνει ινώδης) δεν θα πλάθεται σωστά και δεν θα απορροφά το σιρόπι.

Διάβασε επίσης:

Θέλεις να αδυνατίσεις; Φάε πρώτα το γλυκό

Είµαι πολύ αδύνατη και θα πρέπει να πάρω µερικά κιλά. Τι πρέπει να τρώω για να το κάνω όσο πιο υγιεινά γίνεται;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ