Να μια απίθανη πρόταση που θα απογειώσει γευστικά το χειμωνιάτικο τραπέζι και μάλιστα σερβιρισμένη πολύ εντυπωσιακά. Απόλαυσέ τη με 8,25 πόντους TBS.

Υλικά για 4 µερίδες

Για τη σούπα

4 φλιτζ. τσαγ. φουντίτσες µπρόκολου

6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος

1 κρεµµύδι ξερό µικρό, ψιλοκοµµένο

1/4 φλιτζ.τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζ. τσαγ. κρέµα γάλακτος (35 % λιπαρά)

3 φλιτζ. τσαγ. ζωµό κοτόπουλου

2 φυλλα δάφνης

1/4 κ.γ. µοσχοκάρυδο σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι µαύρο φρεσκοτριµµένο

Για το σερβίρισµα

4 καρβελάκια ψωµί µικρά

2 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ χοντροτριµµένο

6-8 φύλλα σέλινου

Εκτέλεση

1. Ρίξε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα και άφησε να λιώσει σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και σόταρε µέχρι να µαλακώσει για περίπου 5΄ ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε το αλεύρι και άφησε να πάρει ένα χρυσαφί χρώµα για 3΄-4΄. Ρίξε σταδιακά και την κρέµα γάλακτος και άφησε στη φωτιά µέχρι η σάλτσα να αποκτήσει µια πυκνή υφή.

2. Πρόσθεσε στη συνέχεια το ζωµό κοτόπουλου, τα φύλλα δάφνης και το µοσχοκάρυδο, αλατοπιπέρωσε και άφησε να πάρει βράση το µείγµα. Χαµήλωσε τη φωτιά σε µέτρια προς χαµηλή και βράσε χωρίς να σκεπάσεις την κατσαρόλα για 20΄, µέχρι να αρχίσει να πήζει το µείγµα.

3. Παράλληλα ετοίµασε τα «µπολ» από τα καρβελάκια. Με τη βοήθεια ενός αιχµηρού µαχαιριού κόψε ένα καπάκι από το πάνω µέρος κάθε καρβελιού, αφήνοντας ένα περιθώριο 2,5 εκ. περιµετρικά. Αφαίρεσε προσεκτικά µε το χέρια σου σχεδόν όλη την ψίχα από το εσωτερικό τους και άφησέ τα στην άκρη.

4. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τις φουντίτσες του µπρόκολου και βράσε για άλλα 20΄ µέχρι να µαλακώσουν. Αφαίρεσε τα φύλλα της δάφνης και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα σου, αραίωσέ την µε λίγο νερό και άφησε να πάρει µια βράση σε µέτρια φωτιά. Μοίρασε ισόποσα τη σούπα µέσα στα καρβελάκια που ετοίµασες, πασπάλισε από πάνω µε άφθονο τριµµένο τσένταρ, γάρνιρε µε τα φύλλα σέλινου και σέρβιρε αµέσως.

Διάβασε επίσης:

Αγριογούρουνο µε µανιτάρια & κάστανα

Νανάκια κοτόπουλα γεµιστά µε τυρί κρέµα, µυρωδικά, λιαστές ντοµάτες και ελιές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ