Το κλασικό σουβλάκι αλλάζει στυλ και κερδίζει τις εντυπώσεις, με 7,75 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο, κοµµένο σε κοµµάτια µήκους 3 εκ.

1/4 κιλού χαλούµι κοµµένο σε κυβάκια

1/4 κιλού ντοµατίνια

1 κολοκύθι κοµµένο σε φέτες πάχους 1,5 εκ.

1 κρεµµύδι ξερό, κόκκινο, σε κοµµάτια

Χυµός και ξύσµα από 1 λεµόνι ακέρωτο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

1. Κόψε σε µια επιφάνεια κοπής τα λουκάνικα σε κοµµάτια µήκους 3 εκ. Βάλε τα σε µια µεσαία κατσαρόλα µε 2-3 φλιτζάνια κρύο νερό και τοποθέτησε το σκεύος σε µέτρια φωτιά. Άφησε να πάρει βράση και βράσε τα λουκάνικα για 10΄. Απόσυρε από την εστία και σούρωσέ τα.

2. Ανάµειξε σε ένα µπολ το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο πολτοποιηµένο µε ένα πιρούνι.

3. Πλύνε και καθάρισε τα ντοµατίνια και το κολοκύθι. Κόψε το κολοκύθι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και το χαλούµι σε κυβάκια. Κόψε επίσης το κρεµµύδι σε κοµµάτια. Ξεκίνησε να περνάς σε 8 καλαµάκια για σουβλάκια εναλλάξ λουκάνικα, χαλούµι και λαχανικά, µέχρι να γεµίσεις τα καλαµάκια. Με ένα πινέλο άλειψε τα σουβλάκια µε το µισό µείγµα λεµονιού.

4. Τοποθέτησε µια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήσε τα σουβλάκια για 8΄-10΄ µέχρι να πάρουν χρώµα και να ψηθούν καλά τα λουκάνικα µέχρι µέσα, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.

5. Απόσυρε από την γκριλιέρα και µετάφερε τα σουβλάκια σε µια πιατέλα. Σέρβιρέ τα ζεστά συνοδεύοντας µε ανάµεικτη πράσινη σαλάτα που θα περιχύσεις µε το υπόλοιπο µείγµα λεµονιού.

Διάβασε επίσης:

Χοιρινό φιλέτο σε µπαγκέτα

Τσιπούρες στη σχάρα µε πατάτες τηγανητές

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ