- Διαφήμιση -

Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή που χρειάζεται μόλις 10′ προετοιμασία και 20΄μαγείρεμα. Για να έχεις έτοιμο γεύμα σε μισή ώρα! Απόλαυσέ το με 10 TBS πόντους.

Υλικά για 4 μερίδες

- Διαφήμιση -

½ κιλό ζυµαρικά φουσίλι

1 φλ. αρακάς κατεψυγµένος

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2½ φλ. γάλα πλήρες αγελαδινό

1 κ.γ. µουστάρδα Dijon

2 κονσέρβες τόνος σε νερό, στραγγισµένος

4 κρεµµύδια φρέσκα, ψιλοκοµµένα

1 κονσέρβα καλαµπόκι, στραγγισµένο

1 φλ. γραβιέρα χοντροτριµµένη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράσε τα φουσίλι σε µια κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, ώστε να είναι al dente. Τα τελευταία 3΄ του βρασµού πρόσθεσε τον αρακά. Απόσυρε από τη φωτιά, σούρωσέ τα και ξανάδειασέ τα στην κατσαρόλα.

2. Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε µε ξύλινη κουτάλα συνεχώς για 2΄. Ενσωµάτωσε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεµα µε σύρµα χειρός, για να µη σβολιάσει η µπεσαµέλ. Αφού πήξει, απόσυρε από τη φωτιά και ενσωµάτωσε τη µουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

3. Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C στο γκριλ.

4. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα µε τα ζυµαρικά τον τόνο και το καλαµπόκι καλά στραγγισµένα, τα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα και την µπεσαµέλ και ανακάτεψε να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Μοίρασε το µείγµα σε 4 ατοµικά πυρίµαχα σκεύη και πασπάλισε µε τη χοντροτριµµένη γραβιέρα. Ψήσε τα σουφλέ στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 5΄ ή µέχρι να πάρει χρυσαφί χρώµα το τυρί. Απόσυρε από το φούρνο και σέρβιρέ τα ζεστά.

Διάβασε επίσης:

Πακετάκια λαχανικών µε ρεβίθια

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και φορμαέλα Αράχωβας

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ